hout

Eindeloos variëren met Lauki kastmodules van Treku

Eindeloos variëren met Lauki kastmodules van Treku - gimmii
Oké, ik zal eerlijk zeggen: Pastoe – hét Nederlandse meubelmerk – blijft mijn favoriet wat betreft moderne, strakke kasten, maar sinds kort ben ik óók een fan van het Spaanse merk Treku. Zeker over het gloednieuwe Lauki systeem ben ik zeer enthousiast!

Treku

Het Spaanse merk Treku is opgericht in 1947, in Zarautz. De naam van het bedrijf is afkomstig van de oprichter: Jezus Aldabaldetrecu. Inmiddels wordt Treku gerund door de derde generatie van de familie en is Treku in Spanje marktleider op het gebied van kasten. Het Aura systeem is de bekendste kastenserie van Treku. LAUKI-7

Herkenbare uitstraling

De kasten van Treku zijn te herkennen aan de strakke, verfijnde belijningen en de vrolijke kleuren, veelal gecombineerd met hout. Treku heeft – naar mijn idee – een zeer herkenbare, bijna een beetje jaren ’50 uitstraling, maar door de simplistische vormgeving vind ik het ook een fijn Scandinavisch sfeertje hebben.

Lauki

Het Lauki kastensysteem is een ontwerp van Ibon Arrizabalaga. Het systeem bestaat uit diverse modules die je op een speelse manier kunt samenstellen. Je kunt de boxen op de grond opstapelen, maar je kunt ze ook aan de wand hangen. De blokken zijn verkrijgbaar in een breed scala aan afmetingen, uitvoeringen (houtstructuren, matte lak in diverse kleuren) en functies (laden, deuren, kleppen, open modules, etc.). Hierdoor kan Lauki eigenlijk in iedere ruimte op een nuttige manier worden toegepast. Lauki is bijvoorbeeld zeer geschikt als TV-dressoir, maar óók als opberger in de hal , als nachtkastje, op kantoor in de vorm van een ladenkastje, etc., etc., etc….

‘Her-stapelen’

Het tófste aan deze losse modules vind ik dat je ze super gemakkelijk even op een andere manier neer kunt zetten/kunt combineren. Zeker als je de modules allemaal los op de grond hebt opgestapeld heb je binnen no time weer een andere opstelling! Dat is best wel fijn, als je graag regelmatig je woning een ‘update’ geeft! LAUKI_51-2_Lauki_Collection_Treku_1 LAUKI-13 LAUKI-Sideboard-TREKU-244382-rele42bec38 LAUKI-Wooden-sideboard-TREKU-244399-rel17d889f3 TREKU_2016-LAUKI_04 Treku_Lauki_Muebles_de_TV_24_ treku-lauki-04-ambient-p    

Volgende lezen

Sober en luxe; Maarten van Severen loungechair - gimmii
Vloerkandelaar Carry On Big, maakt van iedere kaars een stralend middelpunt - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.