aluminium

Sober en luxe; Maarten van Severen loungechair

Sober en luxe; Maarten van Severen loungechair - gimmii
Er was veel om van te houden bij Maarten van Severen. Kijk eens naar deze loungestoel die door Lensvelt wordt geproduceerd en de minimalistische naam MVS CHL95 meekreeg. De zuivere vormen spatten er vanaf.

Geen minimalisme maar maximalisme


Alle ontwerpen van Maarten van Severen verleiden je het woord 'minimalisme' in de mond te nemen. Maar toch had Van Severen dit zelf liever niet. Hij prefereerde zichzelf een maximalist te noemen - iemand die al zijn energie en bronnen inzet om het beoogde resultaat te bereiken. Hij kreeg altijd uit een materiaal wat op voorhand onmogelijk had geleken.
MVS CHL95 ligstoel Maarten van Severen Lensvelt Salone del Mobile Milan 2014 installation by OMA

Maarten van Severen


Zijn designs zijn bekend over de hele wereld vanwege de unieke materialen, de kwaliteit en de afwerking. De collectie van Maarten van Severen in 2013 door Lensvelt opgenomen en gelanceerd i.s.m. het OMA van Rem Koolhaas. Maarten van Severen deed vele projecten met hen samen, waaronder in Berlijn en Parijs. Is het niet fantastisch dat de schoonheid die hij creëerde via de collectie geconserveerd wordt en doorgegeven aan volgende generaties?

MVS CHL95


Maar even terug naar features van de MVS CHL95 van Maarten; een lounge stoel met zuivere strakke vormen. Je ziet ‘m zó stralen op een dakterras of in een tuin, maar binnen in je huis of in openbare ruimtes is hij ook de talk of the town. Hij heeft een sobere vormgeving, die tegelijkertijd heel fantasierijk is en luxe uitstraalt. Een slank menselijk figuur lijkt al verweven in de vormgeving, waarbij hij zijn ‘armen’ onder zich plaatst, als in de sportschool. Laat hém maar werken, jij kunt gewoon gaan liggen ontspannen zo lijkt Van Severen te hebben gedacht.

Maarten van Severen Lounge chair in de gimmii shop


Het is een eer om deze lounge stoel in de gimmii shop te voeren. Je kunt kiezen uit een zwarte of witte MVS CHL95, beiden met een aluminium frame. De zitting is van glasvezel versterkt polyester.
MVS CHL95 loungestoel wit Maarten van Severen Lensvelt MVS CHL95 ligstoel wit Maarten van Severen Lensvelt - Gimmii MVS CHL95 lounge chair white Maarten van Severen Lensvelt MVS CHL95 white Maarten van Severen Lensvelt - Gimmii shop MVS CHL95 wit Maarten van Severen Lensvelt - Gimmii
MVS CHL95 Maarten van Severen Lensvelt Maarten van Severen Foundation MVS CHL95 lounger Maarten van Severen Lensvelt Salone del Mobile Milan 2014 installation by OMA MVS CHL95 Maarten van Severen Lensvelt Salone del Mobile Milan 2014 Marij de Brabandere

Volgende lezen

Kubus spiegel met 3D diepte - gimmii
Eindeloos variëren met Lauki kastmodules van Treku - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.