cadeau

Vloerkandelaar Carry On Big, maakt van iedere kaars een stralend middelpunt

Vloerkandelaar Carry On Big, maakt van iedere kaars een stralend middelpunt - gimmii

Wat te doen met een kaars?


Met de Carry On Big biedt Peter van de Water een moderne oplossing voor een ouderwets probleem. Dit probleem ontstond toen de Etrusken in de 7de eeuw voor christus iets nieuws bedachten: de kaars (candela in het latijn). De grote vraag die daarbij komt kijken is, waar zet je hem in? In de loop van de geschiedenis zijn er vele antwoorden bedacht op deze vraag. Van kroonluchter tot kerstboom. Van lege fles tot een steen.

Een (licht-)bron van inspiratie


Het is hieraan dat Peter van de Water de inspiratie haalt voor zijn kandelaars. Hij neemt een bestaande kaarsenstandaard als uitgangspunt en geeft hier vervolgens zijn eigen moderne twist aan. Zo maakt hij ook de serie Bottle. Hierin vormen lege flessen het uitgangspunten. In zijn versie zijn het de contouren van flessen die als kandelaar dienen.

Iconische kaarsenhouders met een modern jasje


Voor de Carry On kandelaar serie haalt Peter zijn inspiratie uit de iconische kaarsenhouders uit vervlogen tijden. Naast de Carry On kandelaar gewoon is er nu ook de Carry On kandelaar Reuze ofwel Carry On BIG. In deze kandelaar zie je echt het handschrift van ontwerper Peter van de Water (voor Nieuw Duivendrecht). Met de Carry On BIG kruist hij de robuuste stalen kaarsenstandaards die in menig Robin Hood film te zien is met de tengere vingerkandelaar waarmee Scrooge op zoek gaat naar zijn plaaggeesten.

Stralend middelpunt


Met zijn ontwerpen geeft Peter steeds de hoofdrol aan de kaars die door zijn minimalistische ontwerpen alle ruimte krijgt om het stralende middelpunt te zijn. Met de tijd van kaarsen in aantocht is dit het moment om deze Oscarwinnaar in huis te halen. Dat kan heel makkelijk op www.gimmii.nl.
Peter vande Water Carry on big setting- New Duivendrecht - gimmiishop
 

carryonbig-high-10kg-steel-petervandewater-newduivendrecht-gimmii-online carryonbig-floor-candleholder-petervandewater-newduivendrecht-gimmii-online

Volgende lezen

Eindeloos variëren met Lauki kastmodules van Treku - gimmii
Creëer jouw eigen unieke hanglamp met Collect Lighting - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.