design

Living matter(s) - Transnatural

Living matter(s) - Transnatural - gimmii
Voor nieuwe ontwikkelingen op het snijvlak van design, technologie, natuur, kunst en innovatie moet je bij Transnatural zijn. Met de presentatie Living Matter(s) introduceerde Transnatural materialen en objecten die biologisch in het lab zijn gegroeid of synthetisch zijn gefabriceerd. Denk aan schimmel gegroeide objecten, ivoor gemaakt van oude tanden en synthetisch materiaal dat vervuilde lucht zuivert en water absorbeert. Living Matter(s) wil een nieuwe blik werpen op het gebruik van leven & design.

Silk leaf


Julian Melchiorri experimenteert in zijn Silk Leaf project met fotosynthese. Zijn Silk Leaf kan water en koolstofdioxide absorberen en omzetten in zuurstof, net zoals een blad. Dit project kan leiden meerdere kleine en grote architecturale en milieuvriendelijke toepassingen.
Transnatural living matter(s) silkleaf Julian Melchiorri

The Growing Lab


Designer Maurizio Montalti focust op het levende organisme 'schimmel'. Hij ontwikkelt in zijn doorlopend project The Growing Lab ontwerpstrategieën om met schimmels materialen en producten te laten groeien. Het materiaal en de producten groeien in een mal door een proces dat vergelijkbaar is met een soort natuurlijk 3D-printen. Ik kijk al uit naar de schimmel gegroeide producten die hieruit voort zullen vloeien voor Transnatural.

Transience Mirrors


De geoxideerde Transience Mirrors van Lex Pott en David Derksen kreeg een fraaie (her)introductie. De nieuwe Transience Mirrors laten het natuurlijke oxidatieproces zien in een veel hoger contrast dan voorheen. De kleurtonen lopen van zilver/goud naar bruin en van paars naar blauw. De spiegels zijn beschikbaar in verschillende geometrische vormen. Alle spiegels zijn handgemaakt en daardoor verschilt de sterkte van de oxidatie lichtelijk per spiegel. Dit maakt elke spiegel uniek.
Transnatural Transience mirror whole family by David Derksen Lex Pott - photo FloorKnapen

Outdoor Trap Light


Verder lanceerde Transnatural de outdoor Trap Light van Mike Thompson en Gionata Gatto. Door een traditionele glasblaastechniek wordt het mogelijk om fotoluminescerende pigmenten in het glas te verwerken. Deze pigmenten vangen het licht en gloeien magisch in het donker, ook wel bekend als glow in the dark. Deze binnen- en buitenlamp is beschikbaar in drie verschillende kleuren: wit, geel en blauw. Geniet verder van de foto's van de overige designs, zoals de Well Proven Stools en experimenten als de siliconen Xylinum cones.
Transnatural Trap Light Gionata Gatto & Mike Thompson-photo FloorKnaapen
Transnatural Traplight glow stand Gionata Gatto & Mike ThompsonLiving Matters the Growing Lab Living Matters the Growing Lab Living Matters the Growing Lab Transnatural_Living_Matters_Ivorish - 33 Transnatural living matters Nina van den Broek: Ivorish Transnatural living matters Ivorish Nina van den Broek Transnatural living matter(s)_Ivorish Nina van den Broek
Transnatural living matters silkleaf Julian Melchiorri
Xylinum cones Silicon mould Transnatural Label research Stefan Schwabe & Jannis Hülsen
Xylium cones Dry cone Transnatural designStefan Schwabe & Jannis Hülsen
Transnatural krukken Well Proven Stools Marjan Van Aubel & James Shaw photo Floor Knaapen

Volgende lezen

FlexVaas, de flexibele vaas van Vij5 - gimmii
Wat is beter dan 3 weken Zuid Frankrijk? - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.