Dutch design

Verleidelijke Candlestick Saigon Lacquer

Verleidelijke Candlestick Saigon Lacquer - gimmii
Verleidelijk was de kandelaar Saigon Lacquer al sinds de doop door Arian Brekveld, Vietnamese ambachtslieden en Imperfect Design. Nu prikkelen ze de zintuigen nogmaals met drie nieuwe kleuren! De namen zijn net zo tongstrelend als de designs zelf: Subtile Green, Poppy red en Blanc. Deze lakwerk kandelaars komen als set met een fantastisch keramisch onderbord en een bijpassende kaars. Is het verhaal achter deze ontwerpen je al bekend?

Arian Brekveld voor Imperfect Design


Top Dutch designer Arian Brekveld ontwikkelde samen met meneer Niên en zijn collega’s uit Vietnam de delicate lakwerk collectie Saigon Lacquer voor Imperfect Design. Ieder product is uit meerdere lagen hout opgebouwd en vervolgens zijn er op traditionele wijze 16 (!) lagen lak aangebracht.
Dit zorgt voor prachtig afgewerkte producten zonder zichtbare deelnaden. De kwaliteit van de afwerking gecombineerd met de vormen resulteren in unieke producten die niet met andere productieprocessen te realiseren zijn. Een unieke samensmelting van Dutch Design kracht en Vietnamese toepasbaarheid.
Kandelaar Saigon Lacquer geel Small en Large foto Gimmii
 

Kandelaar met handvat en 16 lagen lak


Arian Brekveld liet het niet bij de kandelaar Saigon Lacquer. Hij ontwikkelde ook dienbladen, schalen, en lage tafels. Hier blijven we even bij de kandelaar. Opvallend is natuurlijk het handvat, dat een beetje doet denken aan vroegere blakers of kaarsenpannen. Die hadden destijds een opstaand randje. Deze Saigon Lacquer kandelaar kreeg het mooie keramiek bord mee.

Kandelaar met keramiekschotel én kaars


Arian ontwierp ze in Small, Medium en Large en altijd met het keramische onderbord én bijpassende kaars. Zie de foto's voor de kleuren die Brekveld heeft gekozen. Geniet van het tijdloze kleurenpallet en de uitgebalanceerde vormen. Ook enthousiast geworden? Kijk dan snel in de Gimmii shop bij Imperfect Design.
Kandelaar Saigon Lacquer M Subtile Green keramiek onderbord Imperfect DesignKandelaar Saigon Lacquer M Poppy Red keramiek onderbord van Imperfect DesignKandelaar Saigon Lacquer M blanc keramiek onderbord Imperfect DesignKaarsenhouders Candlestick Saigon Lacquer- Arian Brekveld - Imperfect Design
 
Candlestick Saigon Lacquer Medium van Imperfect DesignKaarsenhouders Candlestick Saigon Lacquer Medium van Arian Brekveld voor Imperfect DesignBlaker Candlestick Small van Arian Brekveld voor Imperfect DesignLakwerk blaker Small van Arian Brekveld voor Imperfect DesignKaarsenhouder Saigon Lacquer Large grijs Imperfect DesignCandlestick Saigon Lacquer L golden rod-Imperfect Design
Fotocredits: 1 & 2 Gimmii, Nanda Rave (IMM, Keulen), andere foto's Imperfect Design

Volgende lezen

Loena Lantern van Ontwerpduo - gimmii
Vreemde-Vogels voor avontuurlijke kids - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.