duurzaam

Het verhaal achter het Feliz! karpet

Het verhaal achter het Feliz! karpet - gimmii
Een betere wereld begint bij het Feliz karpet van Studio Manon Juliette. Design, ontwikkelingssamenwerking en duurzaamheid komen allemaal samen in de productie van dit lederen vloerkleed.

Feliz! voor een betere toekomst


Manon Juliette vertrok in 2006 naar Zuid-Amerika om kansarme inwoners een betere toekomst te bieden. Ze ontwikkelde in een Braziliaanse leerwerkplaats het eenvoudige productieproces voor het karpet, waarbij het gebruik van naaimachines of lijm overbodig is. Deze techniek zorgt ervoor dat het gehele maakproces uitgevoerd kan worden door mensen die invalide zijn. De Feliz! karpetten bieden zo betere toekomstmogelijkheden voor mensen met een beperking die leven in Brazilië.

Snel schakelen


Het leer wordt met een schakeltechniek aan elkaar gemaakt, waardoor er geen ondergrond nodig is om het leer op te bevestigen. Hierdoor kunnen de kleden in elke gewenste vorm worden gemaakt. Het is zelfs mogelijk een deel langer te maken of 2 delen aan elkaar te bevestigen. Deze techniek heeft nog een voordeel; het zorgt er tevens voor dat er weinig mis kan gaan tijdens de productie.

Upcycling


En net als je denkt dat het niet beter wordt, worden de karpetten ook nog eens gemaakt van restleer van meubelfabrieken. Deze fabrieken gebruikten hoogwaardig leer, waardoor de Feliz! karpetten van Manon diezelfde hoogwaardige kwaliteit hebben. Natuurlijk kunnen zij niet ontbreken in de Gimmii shop! Koop daar een van de prachtige vloerkleden of neem contact met ons op via info@gimmii.nl of of 030-2540811 voor jouw op maat gemaakte karpet.

Studio Manon Juliette Feliz karpet detail Studio Manon Juliette Feliz! Mocca Studio Manon Juliette Feliz! blackStudio Manon Juliette Feliz! darkbrown    Studio Manon Juliette Feliz karpet redStudio Manon Juliette Feliz! beige
Foto's: Alexander Willemse

Volgende lezen

Hella Jongerius & Bold - gimmii
Thanks, no sugar - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.