armstoel

‘Brei-kunstenaars’ bundelen krachten

‘Brei-kunstenaars’ bundelen krachten - gimmii
In 2008 startte er een nieuwe speler in de wereld van interieurtextiel: Innofa. Na een enorme Internationale groei zetten Renee Merckx en Jos Pelders het Tilburgse bedrijf voort onder de (naar mijn idee super sterke) naam: FEBRIK. De collectie van FEBRIK bestaat uit gebreide, elastische stoffen. Stuk voor stuk écht bijzondere, innovatieve ontwerpen. Hoogstwaarschijnlijk heb je de fantastische stof Razzle Dazzle van FEBRIK al wel eens gespot!

Ingenieuze breisels van BYBORRE


Textielinnovatie studio BYBORRE is opgericht door Borre Akkersdijk. Door oneindig te spelen met patronen, kleuren en texturen op zijn cirkelvormige breimachine ontdekt BYBORRE steeds weer nieuwe, ingenieuze mogelijkheden. In de afgelopen zes jaar heeft BYBORRE gewerkt met toonaangevende (kleding)merken als Nike en The North Face. Ieder ontwerp van BYBORRE vertelt een belangrijk verhaal over de relatie tussen materiaal en machine. Zo introduceren zij een nieuwe benadering van mode, waarbij proces en product even belangrijk zijn. 
Apparel Stof Febrik Byborre Dutch Design Fabric

Meubelstof met kledingpatronen


De gloednieuwe stof Apparel is het ontwerp van de ‘brei-kunstenaar’ BYBORRE, voor FEBRIK. Dat BYBORRE voornamelijk in de kledingindustrie werkt; dát wil hij wel even benadrukken.. Een meubel bekleden met naaipatronen van kledingstukken. Ach, waarom niet?

3D-effect


FEBRIK is een kei in het maken van stofjes waarmee je wilt knuffelen. Ook deze stof is weer ontzettend lekker om te voelen. Dit komt door het materiaalgebruik, de techniek én natuurlijk de zachte vulling, die – in combinatie met de stiksels – ook nog eens zorgt voor een gaaf 3D-effect!

Kledingnamen


Een grappig feitje is dat alle 21 stofkleuren een kledingnaam hebben: Bolero, Cape, Duster, Mantle, Parka, Poncho, Tunic, etc., etc… Welke kleur is jouw favoriet?
Apparel Staal Febrik Byborre Exclusieve Dutch Design Stof
 
Arco Eetstoel Apparel Stof Febrik Byborre Dutch Design
 
JEAN Kleur Apparel Febrik Byborre

Volgende lezen

Outdooroven geeft hele jaar buiten plezier inclusief koken - gimmii
Building an Empire - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.