kleur

Orange or Red; dit wil je zien en voelen

Orange or Red; dit wil je zien en voelen - gimmii
In september bracht ik een bezoek aan de – altijd inspirerende – vakbeurs voor woonaccessoires; ShowUp, in Vijfhuizen. Hier kwam ik weer veel moois tegen, waaronder de indrukwekkende stand van Orange or Red. De stand oogde – dankzij het kleurenpalet en de manier van presenteren - fris, maar ook heel warm en sfeervol. Het trok meteen mijn aandacht. De prachtige plaids en kussens – van ontzettend mooie materialen en een opvallend hoogwaardige kwaliteit - nodigden erg uit om er even aan te voelen.. Oprichtster en ontwerpster Marieke van Heck kwam direct vol enthousiasme naar mij toe en vertelde mij één en ander over haar prachtige collectie. Interessant!

“Bijzonder gewoon”


Marieke van Heck noemt haar collectie “bijzonder gewoon”. Gebreide plaids om heerlijk onder te kunnen kruipen als het koud is en zachte kussens om lekker in te verdwijnen. Stuk voor stuk producten die ontzettend mooi zijn om te zien, maar ook zéker heel erg fijn om te voelen. “Stuk voor stuk bijzonder, stuk voor stuk gewoon”.
Block Hills Tubes

Een mooi product, met een ‘mooie productie’


Het doel van Orange or Red is het maken van een mooi, gebruiksvriendelijk en vernieuwend product. De collectie wordt met liefde en oog voor detail ontworpen, want.. Kleine nuances kunnen een groot verschil maken! Ontwerpster Marieke van Heck combineert ambachtelijke technieken en eigentijdse vormgeving. Hiermee weet zij steeds weer een innovatief beeld weet te creëren. Marieke streeft naar een ‘mooie productie’. De collectie wordt dan ook in Nederland gemaakt, van duurzame, natuurlijke materialen zoals merinowol en organisch katoen. Marieke ontwerpt en test alles zelf, om de controle op haar producten te kunnen waarborgen. Vervolgens worden de producten door een Nederlandse fabrikant geproduceerd.

Reliëfpatronen


Marieke maakt in haar plaids en kussens veel gebruik van spannende, gebreide reliëfpatronen. Dit geeft de producten echt een extra dimensie! Het heerlijk warme plaid Waves heeft bijvoorbeeld een bijzonder, golvend reliëfpatroon. De mooie, zware kwaliteit is gebreid van katoen en merinowol. Het effect van de golven is door het reliëf en het kleurgebruik (2 kleuren garen in 1 plaid) extra opvallend.
Ook de Tubes collectie is door de ‘reliëf strepen’ echt heel bijzonder om te zien (en ook om te voelen). Het is maar net vanuit welk perspectief je het kussen of plaid bekijkt; soms zie je wél het subtiele kleuraccent en vanuit een ander oogpunt lijkt het ineens helemaal effen.

Mijn persoonlijke favorieten


De gehele collectie is práchtig, maar ik heb toch 4 persoonlijke favorieten.
Mondriaan: een grafische collectie met een pittig, contrasterend kleurverloop (wit/lichtblauw/blauw/donkerblauw/zwart). Mondriaan is gebreid uit een combinatie van katoen en merinowol.
ZIP: ook weer lekker grafisch, met één opvallende, contrasterende kleur. Het ZIP-kussen van 50x50 cm is ook verkrijgbaar met speelse franjes. Grappig detail! ZIP is gebreid van 100% Organisch Katoen.
Untitled: ik ben duidelijk dól op grafische patronen.. De Untitled collectie bevat een ‘spannende’ reliëf-strip in een totaal afwijkende, verrassende kleur. Untitled is gebreid uit een combinatie van katoen en merinowol.
En mijn vierde favoriet is de Waves!

Wat is jouw favoriet?


Ik ben benieuwd naar jouw persoonlijke favoriet(en) uit deze prachtige collectie. De gehele collectie van Orange or Red is te zien in de gimmii shop.
Mondriaan Orange Or Red Mondriaan Sfeer Plaid
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Tubes Sfeer Plaid Oker Tubes
Off White Orange Or Red Untitled Cushion Kussen Pillow Dia2 Orange Or Red OLYMPUS DIGITAL CAMERA Untitled
Waves Kopie Lisettefoto Waves Catalogus Waves2 Kopie Lisettefoto
Rd 7 187085 201703230340 Zip Kussen Orange Or Red Blauw Zip Kussen Orange Or Red Rood Zip Plaid Orange Or Red Rood 1 Zip Plaid Orange Or Red Rood ZIP
Stand Orange Or Red Foto Lisette Gimmii

Volgende lezen

Knot hanglamp - Brokis - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.