glas

Knot hanglamp - Brokis

Knot hanglamp - Brokis - gimmii
Het Tsjechische designmerk Brokis is in 2010 opgericht. Ondanks het pas 7-jarige bestaan heeft Brokis al heel wat prachtige verlichting op de markt gebracht én zijn ze al zeer bekend. Wat mij betreft mag de Muffin hanglamp (hét icoon in de collectie van Brokis) zelfs al wel een ‘designklassieker’ genoemd worden; wat een tóp ontwerp! Echter ga ik vandaag niets schrijven over de Muffin serie, maar over de iets minder bekende, maar niet minder mooie Knot collectie. Deze collectie is ontworpen door het Italiaanse duo Alfredo Chiaramonte (1961) en Marco Marin (1964).

Tegenovergestelde materialen


Net als bij de Muffin serie wordt er bij de Knot gebruikgemaakt van een opvallend, tegenovergesteld materiaal. Dit is heel kenmerkend voor de collectie van Brokis. Het zeer verfijnde gladde, glanzende glazen object wordt bij de Knot gecombineerd met een robuust, stoer, naturelkleurig touw. Dit geeft de Knot een bijzonder en opvallend karakter. De LED-lichtbron valt in een sjieke bovenkap, die – net als het uiteinde van het touw én de plafondkap – gekozen kan worden in één van de vier kleuren metaal. Deze elegante metalen details zorgen voor nét een beetje extra spanning en maken de Knot helemaal af.

De kunst van het glasblazen


Heb je de lampen van Brokis wel eens in het echt mogen bewonderen? Zo ja, zul je gezien hebben dat Brokis een héld is in het blazen van glad en bubbelvrij glas. Om het glas zó super glad en bubbelvrij te houden moet het glas in een gelijkmatig tempo worden geblazen. Gezien de glazen objecten van Brokis redelijk groot zijn, is dit alles behalve makkelijk. Er schijnen trouwens maar liefst zo’n dertig mensen aan één glazen object te werken! Ze doen alles voor dé perfecte afwerking! Fantastisch toch?

Vier vormen


Er zijn vier modellen van de Knot, die echt te gek met elkaar te combineren zijn. Oh, als het geld toch eens op mijn rug zou groeien….. - Knot Disco: 24,5 cm hoog x ø 50 cm - Knot Uovo: 49 cm hoog x ø 30 cm - Knot Sfera: 50 cm hoog x ø 50 cm - Knot Cilindro: 46,7 cm hoog x ø 30 cm Keuzes, keuzes.. Naast de vier verschillende modellen kun je ook nog kiezen uit vier kleuren glas en vier kleuren metaal, namelijk: - Glas: transparant, smoke grey, smoke brown, opaline. - Metaal: koper, brons, zwart chroom, geborsteld RVS.
Brokis Sfera

Verliefd


En? Heb ik er al voor gezorgd dat je net zo verliefd bent op de Knot als ik? De dealers van Brokis staan helaas niet op de website. Wel wordt er verwezen naar de Nederlandse agent van Brokis: G4 Agency. Zij weten precies waar je de Knot kunt bewonderen en bestellen!
E6fd62f4b9100c8106453e171261865c Knot Design Lampen By Chiaramonte Marin Brokis
Brokis Knot Hanglamp Brokis Knot Lamp Glas Brokis Knot Knot By Chiaramonte Marin Brokis Knot By Chiaramonte Marin Brokis Knot Lamp By Chiaramonte Marin Brokis
Knot Hanglampen Chiaramonte Marin Brokis
 

Volgende lezen

Wiretables; eenvoudig qua constructie, geraffineerd qua vorm - gimmii
Orange or Red; dit wil je zien en voelen - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.