hanglamp

Scotch Club - een prachtige weerkaatsing van licht

Scotch Club - een prachtige weerkaatsing van licht - gimmii
Ontwerpers Xavier Mañosa en Mashallah lieten zich tijdens het ontwerp van deze bijzondere lamp inspireren door draaiende discoballen. De naam van de lamp is een eerbetoon aan de eerste discotheek in Europa: “Scotch Club”. Ze ontwierpen de lamp voor het Spaanse verlichtingsmerk Marset. 72 facetten De Scotch Club lamp is een veelhoekige keramische lamp bestaande uit 72 facetten. Deze facetten zorgen ervoor dat het licht alle kanten op wordt gereflecteerd, waardoor er een bijzonder effect ontstaat. Degene met de glanzend gouden binnenzijde zorgt voor de meest bijzondere, warme, sfeervolle lichtweerkaatsing. Maar ook de ‘Scotch Club’ met witte binnenzijden is onweerstaanbaar!  

Scotch Club wall lamp Marset

Scotch Club lamp kleuren

De buitenzijde van de lamp is verkrijgbaar in vier kleuren: wit, zwart, terra en blauw. Zoals ik hierboven al noemde kun je de binnenkant in het glanzend goud of glanzend wit verkrijgen. De perfecte combinatie; mat en glans! De combinatie van de matte (‘korrelachtige’) buitenzijde en de gladde, glanzende binnenzijde maken de lamp extra bijzonder. Deze combinatie versterkt elkaar en zorgt voor een super chique effect.

Hanglamp, wandlamp, plafondlamp

De hanglamp is verkrijgbaar in drie maten: ø17, ø26 en ø41 cm. Maar er is meer! Naast de prachtige hanglampen zijn er ook wandlampen en plafondlampen verkrijgbaar van de ‘Scotch Club’.  Zelf ben ik helemaal weg van de wandlamp. Deze is verkrijgbaar in dezelfde kleurcombinaties als de hanglamp. De maten zijn: ø30 cm en ø40 cm. De plafondlamp is er in één maat, namelijk ø 14,7 cm en is ook in alle kleurcombinaties te verkrijgen. Scotch Club ceramic wall Lamp by Marset Scotch Club wall lamp blue by Marset Marset Scotch club lamp Marset Scotch Club ceramic lamps Marset Scotch Club pendant Marset Lamp Scotch Club blue Marset Marset Scotch club pendants Scotch Club lamp celing by Marset

Volgende lezen

Terug naar de basis van het materiaal - gimmii
Lichtbron in de vorm van een diamant - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.