experimenteel

Terug naar de basis van het materiaal

Terug naar de basis van het materiaal - gimmii
Waar denk jij aan als je aan porselein denkt? De in Berlijn gevestigde ontwerpster Rimma Tchilingarian dacht bij het woord ‘porselein’ altijd aan die geglazuurde, kitscherige kopjes met gouden randjes en ‘oubollige’ bloemenprintjes. Rimma wilde al deze associaties over porselein doorbreken en startte een experiment. Ze wilde terug naar de basis van porselein.

Terug naar de basis van porselein

Rimma wilde werken met de basis van het materiaal; zo eenvoudig, puur en natuurlijk mogelijk. Vrij van conventies of regels. Juist het creëren en het inkleuren van het rauwe, sneeuwwitte, ongeglazuurde oppervlak fascineerde haar.

Een gekreukelde vaas

Aan de ‘Surface Vase’ kun je goed zien dat Rimma écht iets anders wilde dan het standaard, gladde, geglazuurde porselein. Bij het maken van de ‘Surface Vase’ mengt zij papier door het mengsel heen. Bij het bakken van de vaas verbrandt het papier, waardoor er een grove, ‘gekreukelde’ structuur ontstaat. Surfacevase Rimma Tchilingarian  

Kleuren

In eerste instantie begon Rimma met drie basiskleuren: geel, rood en blauw. Door het mengen van deze kleuren kon ze de kleuren uitbreiden. Ook heeft ze een aantal vazen gemaakt met daarin een bijzonder en indrukwekkend kleurverloop: ‘The Gradient Vase’.

Tweedelig

Alle vazen van Rimma Tchilingarian bestaan uit twee delen. Het is mogelijk om zelf een combinatie te maken tussen de verschillende delen. P.s. Lees ook onze post over de Gimmii Dutch Design Days: 29t/m 31 augustus op de Noorderstraat in Utrecht! Colour vase Rimma TchilingarianSurface vase terug naar basis van porseleinGradient vaseGradient vaasDot vase porcelainDot vaas, terug naar de basis van porselein met Rimma TchilingarianColour vaas oranjeSurface vaseSurface vaseColour vase porseleinRimma Tchilingarian expirimenteel met porselein    

Volgende lezen

Pino Pino! - gimmii
Scotch Club - een prachtige weerkaatsing van licht - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.