experimenteel

De mooiste gebreken

De mooiste gebreken - gimmii
Tegenwoordig moet álles perfect zijn: zelfs op je huid mag geen vlekje te zien zijn! Nee, dan komt er (bij dames althans) vaak meteen foundation aan te pas.. En bladdert er verf van de deur? Hup, direct schuren en een nieuwe laag verf erop! Roestplekjes, krassen, vlekjes… Weg ermee!

Of toch niet?

De Franse Marie Liebhardt (woonachtig in Kopenhagen, Denemarken) ging voor inspiratie voor een nieuw product op zoek naar ‘flaws’ (letterlijke vertaling: ‘gebreken’). Ze ging met haar camera op pad en fotografeerde straten, bruggen, muren; allen gekenmerkt door ‘gebreken’. Marie wilde het 'verslechteringssproces' van een stad laten zien: de kleuren en de texturen veranderen op den duur en er ontstaan onregelmatigheden in de gebruikte materialen. De conclusie? Oneffenheden hoeven helemaal niet te worden weggewerkt of bedekt: het geeft juist een bepaald karakter en bewijst het ‘passeren van de tijd’! Marie Liebhardt inspiratie

Experimenteren

Na het opdoen van inspiratie begon Marie te experimenteren met materialen als porselein, koper en messing. Hieruit voort kwamen de ideeën voor de prachtige, zeer karakteristieke en altijd unieke Flaws vaas.

Flaws vaas

Om de vaas een gevarieerde en ‘oude’ sfeer te geven werkt Marie met extreem dunne lagen porselein en verouderd koper en messing. Het ongeglazuurde porselein weet Marie zó te bewerken dat het de sfeer krijgt van een oude, afgebladderde muur. Het metaal zal constant blijven veranderen in de tijd, dus de Flaws vaas blijft een interessant product om naar te kijken.

Historische gebouwen in Nederland

In mei schreef Corien Juffer een stuk over de prachtige, oude Gelderlandfabriek in Culemborg (). Dit was ook zéker een goede plek geweest voor Marie Liebhardt om inspiratie op te doen voor haar ‘Flaws’ vaas. Of wat dacht je van de oude leerfabriek in Oisterwijk, waar Design on Stock laatst haar nieuwe collectie presenteerde en waar ik over schreef:  . En voor degene die ooit in de oude Pastoe fabrie geweest zijn (voorheen was dit ook De Toonkamer / Het Dutch Design Center): ook dit is zo’n perfecte plek voor inspiratie! Marie Liebhardt-inspiration Marie Liebhardt-inspiratiw marieliebhardt-inspiration for Flaws marieliebhardt-inspiration wall Marie Liebhardt inspiration Flaws vase Marie Liebhardt Flaws vase Marie Liebhardt1 Flaws vase Marie Liebhardt2 Flaws vase Marie Liebhardt3 Flaws vase Marie Liebhardt4 Flaws vase Marie Liebhardt5jpg Flaws vase Marie Liebhardt7 Flaws vase Marie Liebhardt8 Marie Liebhardt rech experimenting with material Marie Liebhardt Marie Liebhardt experiment  

Volgende lezen

Lichtbron in de vorm van een diamant - gimmii
Ingewikkeld krukje van Floris Hovers - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.