ambachtelijk

Wonen in een oliemolen uit de 17e eeuw

Wonen in een oliemolen uit de 17e eeuw - gimmii

Van oliemolen tot prachtig woonhuis


Dit fantastische pand werd gebouwd in de 17e eeuw en diende als oliemolen. Op het moment dat architecten Ludovica en Roberto Palomba – oprichters van Palomba Serafini  – de molen ontdekten was de molen al 30 jaar niet meer in gebruik. De muren zagen zwart van de rook, maar ondanks dat zagen Ludovica en Roberto veel potentie in het gebouw. Ze werden smoorverliefd op de bijzondere architectuur en kochten het pand om het te renoveren en om te toveren tot een prachtig woonhuis. 

De kracht van eenvoud


Het karakter van de oude molen behouden stond met stip op nummer één, tijdens het ontwerpproces en de renovatie. Er werden bewust géén muren of afscheidingen aan het pand toegevoegd, om de structuur open en luchtig te houden. Veel licht was er binnen niet, dus werden er minimalistische dakramen geplaatst. Ook werd de achterwand gedeeltelijk verwijderd om meer zonlicht naar binnen te halen.
17th-century-oil-mill-salento-gimmii

Lokale ambachtslieden


De muren en de – maar liefst zes (!) meter hoge plafonds met de indrukwekkende bogen- werden wit gemaakt en op de vloer lieten zij natuursteen leggen. De renovatie, de deuren en de lampen werden verricht  / gemaakt door lokale ambachtslieden.

Lecce – Italië


Alsof de woning alleen nog niet mooi genoeg is staat dit indrukwekkende pand ook nog eens in het prachtige, culturele Lecce (regio Apulië, Italië: in de hak van de Italiaanse laars).
Zucht.. Ben je al jaloers?
a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-4 a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-6 a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-10 a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-11 a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-21converted-old-mill6a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-22 a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-25 a-17th-century-oil-mill-renovated-into-a-bright-italian-country-house-gessato-26
Fotografie door Francesco Bolis.

Volgende lezen

24mm kast in lastig bruikbare hoek - gimmii
Zo mooi kan wonen op 18 m2 zijn - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.