Cecilie Manz

'minuscule': Scandinavische eenvoud zónder hoofdletter m

'minuscule': Scandinavische eenvoud zónder hoofdletter m - gimmii
Scandinavisch design staat bekent om zijn ingetogen stijl. De ontwerpen hebben vaak geen opsmuk nodig, ze zijn mooi in al hun eenvoud. Cecilie Manz vertegenwoordigt deze stijl met de stoel en tafel 'minuscule', vandaar ook de naam. Waarom hoofdletters gebruiken als de eenvoud een duidelijk statement maakt? Ze heeft deze serie ontworpen voor Fritz Hansen.

Cecilie Manz De ontwerpster van deze serie is de Deense Cecilie Manz, zij heeft al verscheidene bekende ontwerpen op haar naam staan. Mijn all time favorite is toch wel de lamp Caravaggio die ze heeft ontworpen voor LightYears. Deze staat bovenaan mijn wishlist. Ook is zij de curator van de nieuwe Danish Crafts Collection; MINDCRAFT12. miniscule is ontstaan na experimentele workshops en creatieve dialogen tussen haar en Republic of Fritz Hansen.

Ambacht vs. Industrie minuscule combineert de tradities van ambacht en industriële productie. Het frame van de stoel is gestoffeerd met een duurzaam textiel en kenmerkt zich door een verfijnd detail van leer wat de contouren van het frame volgt. Het gebogen frame staat op een onderstel welke van plastic is gemaakt. De rechte lijnen van het onderstel zijn verzacht, net als de rondingen van een steen aangespoeld op het strand, welke een bron van inspiratie vormt voor de details in het ontwerp. De salontafel heeft hetzelfde onderstel als de stoel van grijs plastic met een tafelblad van oregon pine of wit multiplex.

We moeten helaas nog wel even geduld hebben, de nieuwe collectie zal pas vanaf september 2012 verkrijgbaar zijn via de dealers van Fritz Hansen.

Volgende lezen

Dove House door Gundry & Ducker Architecture - gimmii
Vilfred, je eigen intieme werkplek - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.