Amsterdam

Een licht appartement in Amsterdam - MAMM Design

Een licht appartement in Amsterdam - MAMM Design - gimmii

MAMM Design


Het jonge, Japanse architectenduo Maya Mada (1977) en Akira Mada (1973) werken samen onder de naam: MAMM Design. Dit duo heeft al diverse innovatieve projecten op hun naam staan (zeker de moeite waard om hun portfolio te bekijken!) (), waaronder ook een fantastisch mooie in Amsterdam.


Somber weer in Nederland


Een Aziatisch gezin van vier personen kocht in 2013 dit prachtige appartement in Amsterdam. Het appartement bevindt zich op de derde, vierde en vijfde verdieping van dit 85-jaar oude gebouw. Aangezien zij het sombere weer in Nederland absoluut niet gewend waren hadden zij de wens om meer daglicht in de woning binnen te laten komen. Naast meer daglicht wilden de bewoners ook graag meer overzicht in de woning, waardoor er meer contact zou ontstaan tussen de verschillende ruimten én dus met elkaar. Architectenstudio MAMM Design uit Japan werd ingeschakeld en het gehele appartement werd flink onder handen genomen.


Living Room Woonkamer Apartment Amsterdam MAMM Design Japanese Influence


Zee van licht


Allereerst hebben ze de dichte trap én alle muren daaromheen weggehaald. Hierdoor ontstond er veel meer overzicht en ook het licht kon zich hierdoor veel makkelijker verspreiden. Verder is de woning bewust heel licht (wit!), minimalistisch en strak gehouden.


Speels niveauverschil


De natte ruimten (keuken, badkamer + toilet) zijn in een soort ‘doos / ‘toren’ middenin de ruimte geplaatst. Aangezien de badkamer (3e verdieping) niet perse veel hoogte nodig had is het plafond van de badkamer verlaagd. De keuken (4e verdieping) kon hierdoor iets zakken, waardoor er een speels niveauverschil ontstaat. Boven de keuken (5e verdieping) – helemaal bovenin deze ‘toren’ – is een plekje voor de kids gecreëerd, waar zij fijn kunnen spelen.


Niet doorgetrokken tot boven


De ‘toren’ is niet doorgetrokken tot de bovenkant van het puntdak. Hierdoor ontstaat er bóven de ‘toren’ een mooie open ruimte, waardoor er een heel ruimtelijk (en licht!) effect ontstaat. Daarnaast benadrukt het de prachtige vormen van de woning.


Foto’s gemaakt door: Takumi Ota


Architecten: MAMM Design


Lichtontwerp: LightDesign


Hoofdaannemer: Smartinterior


Apartment Amsterdam MAMM Design Gimmii


Open Apartment Amsterdam MAMM Design


Light Apartment Amsterdam By MAMM Design Interieur


Appartement Amsterdam MAMM Minimalisme Wit


Modern Apartment Amsterdam MAMM DesignKitchen Apartment Amsterdam MAMMDesign Verlaagde Keukenvloer


Apartment Amsterdam Living Kitchen


Buitenkant Apartment Amsterdam MAMM Design

Volgende lezen

Bank Pillow (8740) kubistisch maar ook 'cozy' - gimmii
Loft in oude fabriekshal  - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.