eetkamerstoel

Een vriend voor het leven van Arian Brekveld

Een vriend voor het leven van Arian Brekveld - gimmii

De ‘Back me Up’ serie: ondersteuning waar je het nodig hebt.


Ontwerper Arian Brekveld (1968) ontwierp in 2016 de prachtige eetkamerstoel Back me Up, voor het bekende Nederlandse design-/meubelmerk Montis. Hieruit volgden twee fauteuils: Back me Up Salon en Back me Up Lounge. Arian en Montis beloven jou met de Back me Up serie een perfecte ondersteuning in het dagelijkse leven. “De Back me Up is een vriend voor het leven”, aldus Arian en Montis.

Back me Up eetkamerstoel


Wat een prachtige verschijning! En aan het zitcomfort hoef je ook geen enkel moment te twijfelen. Deze eetkamerstoel is – vrijwel in iedere ruimte – mooi én ook nog eens super prettig qua zit. Ondanks de vriendelijke, organische vormen heeft de stoel een mooi strak en slank karakter.
Montis BackMeUp 0112 2
 

Back me Up clubfauteuils


Het allermooiste model vind ik de Back me Up Salon, op de stoere houten poten. Die zou ik zo thuis neerzetten! Zéker de groene uitvoering (gestoffeerd in Harald en Balder van Kvadrat met de Eiken Carbon poot, die ik op de beurs in Keulen (IMM Cologne) heb gefotografeerd staat op mijn wishlist!  De Back me Up Lounge heeft een handige draaivoet. Ondanks het compacte uiterlijk zit de Back me Up fauteuil zeer royaal en ondersteunt het model je rug en armen op precies de juiste plek.
IMM Cologne Groen BackMeUp Salon
 
Mijnfoto IMMCologne BackMeUpSalon Groen Montis Arian Brekveld

Uitvoeringen


Eetkamerstoel en de beide fauteuils kunnen in diverse uitvoeringen geleverd worden. Alledrie de modellen kunnen worden uitgevoerd in twee verschillende stoffen of twee leersoorten óf een combinatie van stof en leer. Zo kun je de binnenkant (zitting en de voorkant van de rug) van de eetkamerstoel en de fauteuils een andere kleur / materiaal geven dan de achterzijde (achterzijde rug). De eetkamerstoel en de Back me Up Salon kun je in Eikenhout of in Notenhout bestellen. Het eiken is wit geolied of zwart gebeitst (carbon). De Back me Up Lounge heeft een metalen draaivoet. De voet wordt geborsteld en naar keuze verchroomd of gepoedercoat in ‘bronslook’.
Arian Brekveld Montis Back Me Up Gimmii
 
Back Me Up Lounge Sfeer
 
IMM 2017 Slider Arian Brekveld
 
Back Me Up B
 
BackMeUp 3eetkamerstoelen
 
IMM 2017 Slider Montis Arian Brekveld

Volgende lezen

Gimmii goes Design Language, Zona Tortona, Milaan - gimmii
Gispen Dukdalf tafel, Dutch Design tafel voor iedere woonkamer of keuken - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.