Houten Vakwerken kast van Studio Mieke Meijer

Houten Vakwerken kast van Studio Mieke Meijer - gimmii
Ooit wel eens proefjes moeten doen op school waarbij je een zo sterk mogelijke constructie moest maken van karton? Zo ja, dan heb je vast ervaren dat een driehoek de sterkste vorm is waarmee je kunt bouwen. Dit komt omdat het de enige vorm is die niet verandert als je er kracht op uitoefent. Doordat constructies met driehoeken zo stevig zijn, is die vorm in de bouw haast niet meer weg te denken. Denk maar aan een hoogspanningsmast, brug of hijskraan.

Eenvoud is niet simpel


Vakwerken van Studio Mieke Meijer is een kastsysteem dat gebaseerd is op dit soort sterke constructies opgebouwd uit driehoeken. Studio Mieke Meijer laat zich altijd graag inspireren door (oude) industriële technieken en constructies. Ze geeft bij haar ontwerpen graag een nieuwe functie aan een bestaande vorm. Ook bij de Vakwerken kast bepaalt de constructie de vorm en ontstaat er op die manier een nieuwe waarde.
Maatwerk kast mieke meijer

Minimale middelen met maximaal resultaat


Spaarzaam materiaalgebruik is een typische handtekening van Studio Mieke Meijer en dat zie je duidelijk terug in de Vakwerken kast: De kast heeft een minimaal materiaalgebruik door de efficiënte constructie van driehoeken. Hierdoor is de kast luchtig en elegant, maar heeft het ook een industrieel karakter.
Het systeem van de Vakwerken bestaat uit dunne eikenhouten latjes die met elkaar verbonden zijn door stalen plaatjes en popnagels. De glazen platen als plankjes zorgen ervoor dat de kast zijn transparante look blijft behouden.

The sky is the limit


Je kunt de kast zowel tegen de wand als vrij in de ruimte plaatsen als roomdivider. Door middel van hetgeen wat er in de kast wordt geplaatst kun je de kast dan luchtig houden of juist dichter maken voor meer privacy.
De mogelijkheden van het systeem zijn door de constructie vrijwel eindeloos en daardoor ook zeer geschikt voor maatwerk oplossingen. Wij bieden 5 afmetingen/modellen van de Vakwerken aan in onze gimmii shop, met of zonder 'dakje' op de kast. Maar bel of mail gerust als je maatwerk of grotere hoeveelheden voor projecten wenst.
Mieke Meijer Vakwerken detailvakwerken-mieke-meijer-01vakwerken-mieke-meijer-02  vakwerken-mieke-meijer-04vakwerken-mieke-meijer-05vakwerken-mieke-meijer-06   vakwerken-mieke-meijer-09vakwerken-mieke-meijer

Volgende lezen

‘Sleep Over’ voor mensen met slaaptekort - gimmii
Hella Jongerius & Bold - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.