bloemen

Digitaal geprinte bloemblaadjes op zijden doek

Digitaal geprinte bloemblaadjes op zijden doek - gimmii
Tijdens de Dutch Design Week 2014 toonde Hilde Koenders haar fantastische ‘Tulip Mania’. Hilde bofte met haar fantastische plek in de indrukwekkende ‘Oude Rechtbank’ in Eindhoven.

De Tulp

In de 17e eeuw ontstond er een ‘tulpenmanie’. De tulpenbollen werden ineens razendpopulair. De tulpenbollen stegen enorm in prijs, tot de bollen zelfs goud waard waren! In die tijd zijn er enorm veel schilderijen en tekeningen van de tulp gemaakt. Tuilp Mania van Hilde Koenders

Een eerbetoon aan de tulpenmanie

Met de prachtige ‘Tulip Mania’ kunstwerken brengt Hilde Koenders een bijzonder eerbetoon aan die tijd. ‘Tulip Mania’ is een reeks abstracte beelden die worden gevormd met behulp van gedroogde (tulp) bloemblaadjes. De zes beelden zijn verschillend qua sfeer. Wel zijn de zes kunstwerken allemaal zeer intens en indrukwekkend qua kleur.

Fantastisch contrast

De serie is digitaal gedrukt op grote zijden doeken. De Oude Rechtbank (1838) is met zijn karakteristieke, ‘ruwe’ uitstraling en prachtige oude elementen zeer geschikt als presentatieruimte voor de doeken van Hilde. De elegante, sierlijke en intens gekleurde zijden doeken waren een groot contrast met de ruimte en sprongen daardoor direct in het oog.

Beweeglijke zijden doeken

De soepele, zijden doeken waren zo opgehangen dat het door ieder windje zachtjes heen en weer bewoog. Als er mensen langs de doeken liepen bewogen de doeken geleidelijk en sierlijk met hen mee. Zijden doeken met tulpenblaadjes Hilde Koenders Tulpen Mania Tulip Mania Hilde Koenders zijde doek Tulip-Mania-Hilde-Koenders Tulip-Mania-Koenders-DDW Tulip Mania van Hilde Koenders 11_656 13_656 DDW Tulip Mania Hilde Koenders IMG_3778 Tulip-Mania-Hilde-Koenders-DDW

Volgende lezen

Slingerlamp van Gispen - gimmii
Onderzoek naar verven van textiel met natuurlijk pigment - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.