Amsterdam

Stoel Hensen als Dutch Design Supermodel

Stoel Hensen als Dutch Design Supermodel - gimmii
Stoel Hensen van Kranen/Gille voor New Duivendrecht heeft een plekje veroverd in een overzichtspresentatie van een eeuw iconische Dutch Design stoelen, genaamd Dutch Design Supermodels. De expositie is een vervolg op de eerste editie tijdens de Salone Del Mobile afgelopen april en zal van 6 t/m 9 juni te zien zijn in het Stedelijk Museum Amsterdam. Daarna gaat de hele bups op reis naar o.a. Tokio, Helsinki, Shanghai en San Fransisco.

Dutch design Doll House


Naast Kranen/Gille zijn er natuurlijk ook andere Nederlandse topontwerpers te zien. Denk aan Van Eijk & Van der Lubbe, Scholten & Baijings, Ineke Hans, Frederik Roijé en ga zo maar door. Zo veel moois om over te schrijven, maar ik licht Kranen/Gille er even uit. Zij richten een van de ruimtes in het "Dutch Design Doll House" in. Het Dutch Design Doll House is onderdeel van Dutch Design Supermodels.
In de doll house kamer "Engine Room", voert het duo hun werk schaal 1:12 uit. Het geheel is een combinatie van 3d printtechniek en fijn laserwerk in samenwerking met GBO design te Helmond en GPM metaal te 's-Hertogenbosch.
Engine_room_Hensen_stoel_Kranen_Gille_New_Duivendrecht

Engine Room, Kranen/Gille voor Dutch Design Supermodels


De gedachte achter de Engine room ruimte is een machinekamer, het atelier van Kranen/Gille. Jos Kranen verduidelijkt: "Dit is de plek waar onze ideeën ontstaan en bij elkaar komen. Vanaf hier observeren en interpreteren we de wereld om ons heen. Het geheel is losjes geinspireerd op de werkkamer van Joh. Fredersen, een fictief personage uit de film „Metropolis” uit 1927."  
Naast de Hensen stoel schitteren hier natuurlijk nog meer ontwerpen van de hand van Jos en Johannes. Vergeet dus niet even langs het Stedelijk Museum te gaan. Dan kan je meteen ook nog de Dutch Design Doll Houses van andere toonaangevende Dutch design ontwerpers en merken zien. Check ook de video van Dutch Design Supermodels hieronder.
Hensen_lounge_chair_leather_Barrel_lamp_New_Duivendrecht_foto_Gimmii
Foto credit overzichtsfoto Engine Room: Frans Lossie

Volgende lezen

Toetan(chamon) - gimmii
Dutch design karaffen - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.