eetkamerstoel

More or less stoel van Maarten Baas

More or less stoel van Maarten Baas - gimmii
Wie wil er nou geen ontwerp van Maarten Baas? Zijn Sculpt en Clay series behoren al jaren tot mijn favorieten in ieder geval. Laat nu de More or Less stoel die hij voor Gispen ontwierp een betaalbare optie zijn.

Niet afstandelijk, maar meer persoonlijk


Ontwerpen is bij Baas het ontdekken van nieuwe vormen door gebruikmaking van onorthodoxe methoden en materialen. In zijn eigen woorden: “Meubelontwerpen zijn over het algemeen introvert, rationeel en onpersoonlijk door de symmetrie en strakke afwerking. Als je die meubels vergelijkt met mensen dan zou ik me er niet tussen thuis voelen, ze zijn zo pretentieus. Ik wil iets maken dat niet dat afstandelijke karakter heeft, maar wat meer persoonlijk is, zoals wanneer kinderen iets tekenen of kleien.
Gispen Amsterdam interior black white Thunderball pendants More or less chairs Layers table.jpg

More or less stoel voor Gispen


Deze More or Less stoel ontwierp Maarten Baas voor Gispen. Voor de serie van 8 stoelen maakte Baas circa 50 snelle schetsen. De stoelen in de serie lijken min of meer (More or Less) op elkaar. De stoelen hebben nog steeds veel weg van de schetsen. Iedere stoel past in de serie, maar zijn eigenheid en eigen karakter is ook bewaard gebleven.

Identiteit boven imago


Maarten Baas verkiest handwerk boven massaproductie; identiteit boven imago. Bijzonder is echter dat de More or Less eetkamerstoel een seriematig geproduceerde stoel is met een handgemaakte zitkuip. De stoelen lijken echter volledig handgemaakt. Hoe langer je er naar kijkt hoe mooier ze worden!
De More or Less chairs zijn te koop als serie van 4, 6 of 8. Elke stoel in de serie is net iets anders. Unieke eetkamerstoelen dus, maar ook een speciale touch in je slaapkamer, een wachtkamer, je restaurant of waar je dan ook eigenheid wil creëeren. Mijn hart maakt een sprongetje om te kunnen meedelen dat More or Less dining chair te koop is in de Gimmii shop.
Gispen Thunderball pendant Richard Hutten & More or Less chair Maarten Baas Amsterdam_Gispen Zzzidt kruk & More or Less chair Maarten Baas wachtkamer
Gispen More or Less chair Maarten Baas werkplek slaapkamer
Gispen Huiswerk More or Less stoel zwart Maarten Baas
Gispen More or Less stoelen Maarten Baas
Gispen More or Less Chair van Maarten Baas
Maarten Baas Gispen More or Less stoel
More or Less Chair by Maarten Baas for Gispen
Gispen More or Less Chair Maarten Baas
Gispen Layers table Thunderball pendant by Richard Hutten & More or Less chairs by Maarten Baas
 
Gispen Amsterdam Thunderball hanglampen Layers tafel More or Less stoelen Maarten Baas
Gispen Layers table Richard Hutten More or Less chair Maarten Baas setting

Volgende lezen

Hangende vaas Spatial Vase van Lotte Douwes - gimmii
Kris; een bank met een eigen handschrift - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.