Amsterdam

Op bezoek in de studio van Lex Pott

Op bezoek in de studio van Lex Pott - gimmii
Het is een mooie zonnige dag wanneer ik de NDSM werf - Amsterdam Noord - oprijd om designer Lex Pott in zijn studio te bezoeken. Hij staat net buiten en begeleidt mij door het fascinerende doolhof dat dit industriële pand nu is.

Lex Pott vrij werk en werk in opdracht


Meeten met Lex Pott is altijd gezellig. Voor zijn studio strijken we neer bij een houten picknicktafel met bankjes. Het gaat goed met Lex. Hij blijft zijn vrije werk combineren met werk voor 'de industrie' zoals hij het zelf noemt. Veel van zijn producten zijn al opgepikt door labels als Hay, Transnatural Label, &tradition, Nomess. Ook Gelderland heeft hem gevraagd om een bijzettafel. Laten wij een rondje door zijn studio maken...
True Colours Panels Lex Pott Gimmii fotocredit Gimmii

Bespoke Transience Mirror, Alteration & Pivot


Rechts in zijn studio pronkt Lex Pott's Alteration stoel voor Tolix, met erboven de Pivot voor Hay. Voor de Bespoke transience Mirror (commissioned by Hoxton hotel) oefent Lex zijn speech voor Northmodern Copenhagen, waar hij deze week is uitgenodigd. Nee hoor grapje, hij was gewoon geanimeerd aan het vertellen.

True Colours Panels


Speciaal voor Gimmii had Lex Pott zijn vrije werk, de True Colors Panels, uitgestald. Prachtig en wat houd ik van het onderzoek naar materialen dat hij doet. Pott vertelt over hoe experimenteel het project was. De panels zijn het resultaat van onderzoek naar de True Colours van metalen.
Afhankelijk van de erts wordt koper groen of blauw. IJzer wordt oranje/bruin. Aluminium wordt wit als je het proces heel ver doorvoert. Messing kan zwart of misschien wel Pott's favoriet: roze. Dit is een mengproces op echt moleculair niveau van rood en wit. De letters verkrijgt Lex Pott door ze af te plakken voor het oxidatieproces. Ze waren niet makkelijk te fotograferen, maar 'mugshots' met Lex himself geven de True Colours Panels extra elan :-).
Lex Pott True Colours Panels roze foto Gimmii
Lex Pott studio True Colours Panels groen foto Gimmii
True Colours Panel Lex Pott copper Gimmiishop foto Gimmii
True Colours Panel Lex Pott iron foto Gimmii
True Colours Panel Lex Pott brass foto Gimmii

Studio van Lex Pott


In het kantoorgedeelte ontmoette ik -hard aan het werk- stagiairs Callum en Geraldine en officemanager Willemijn. Leuk ook om te zien wat Lex Pott daar zoal aan de muur en in zijn kast heeft. Plus dat kijkje in zijn eigen werkplaats, waar maquettes en prototypes met grote liefde zelf gemaakt worden. Lex vindt het heerlijk dat hij voor een aantal producten het productieproces uit handen geeft aan labels en zo tijd heeft voor nieuwe dingen, maar zelf met zijn handen 'in de modder zitten' blijft ook een must.
Laat je meevoeren langs de foto's van de studio van Lex Pott en zijn fantastische werk. Foto's by Gimmii.nl. Check ook zijn producten in de Gimmii shop.
Lex Pott True Colours Panels Diptich Pivot foto Gimmii
Lex Pott Transience Mirror Transnatural Diptich foto Gimmii
Studio Lex Pott foto Gimmii
Lex Pott modellen foto Gimmii
Lex Pott studio model photo Gimmii
Studio Lex Pott Gimmii
Lex Pott studio planten Gimmii
Lex Pott werkplaats foto Gimmii
Lex Pott studio Gimmii
Lex Pott studio tafeltje Ori voor Gelderland - foto Gimmii
Lex Pott studio foto Gimmii
Lex Pott studio foto Gimmii
Lex Pott chair Alteration for Tholix foto Gimmii
Lex Pott studio Iso for Hay foto-Gimmii
Lex Pott studio visit Gimmii
Lex Pott Transience mirror & True Colours Vases - Gimmii
True Colours Vases Lex Pott studio foto Gimmii
Photocredits Corien Juffer, Gimmii.nl

Volgende lezen

Vrolijke barkruk - gimmii
Wall elements vogelhuisje met extra tak - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.