fibonacci

Helix lamp van Marc de Groot

Helix lamp van Marc de Groot - gimmii
"If you touch the mathematical elements in a design, natural beauty appears." Dat zijn de woorden waarmee ontwerper Marc de Groot zijn Helix lamp omschrijft. De Helix lamp is opgebouwd uit één enkele geometrische vorm en gebaseerd op de wiskundige theorie van de Italiaanse wiskundige Fibonacci. Vervolgens heeft Marc deze vorm met een patroon getransformeerd tot een moderne versie van klassieke industriële verlichting.
Karakteristiek licht
Bijzonder aan de lamp is dat door de randjes tussen de plaatjes in de kap een karakteristiek licht ontstaat. Daarnaast dankt de lamp zijn schoonheid eveneens aan z'n ingetogenheid. Het doet bijna denken aan een lamp gemaakt van papier. Zo simpel is het echter allemaal niet...Marc is van mening dat vanuit het ingenieuze patroon, natuurlijke schoonheid ontstaat. En daarover zijn wij het met hem eens!
De lamp is leverbaar in een diameter van 24 tot 165 cm en vanaf €289,00 te koop in de Gimmii Shop.
Helix lampenHelix lampenHelix lamp zwart/goudHelix lamp messing van Marc de GrootHelix lampHelix lamp wit van Marc de Groot  Helix lampen van Marc de GrootMarc de GrootHelix lamp

Volgende lezen

Lex Pott in de schijnwerpers - gimmii
Loena Lantern van Ontwerpduo - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.