hout

Frisse ambacht

Frisse ambacht - gimmii
De presentatie van Kuiken Design op Design District was lekker fris. Het jonge ontwerpersduo Ruben Kuiken en Alina Sivatcheva is gefascineerd door natuurlijke materialen en het combineren van die mooie materialen. En dat design niet per definitie duur hoeft te zijn bewijzen zij bijvoorbeeld met hun krukje Taboeretka van hout en vilt.

Krukje Taboeretka


Kruk Taboeretka heeft een langer ontwikkel traject dan je wellicht zou denken. Het eerste idee is ontstaan na het opbergen van hout wat gebruikt werd voor andere producten.
Ruben verduidelijkt: ¨De houten balken werden in stof opgerold om het hout niet te beschadigen en vervolgens bij elkaar gebonden met een sterk elastiek. Dit pakketje bracht ons op het eerste idee wat doorontwikkeld is tot de Taboeretka. Met de dikte van de houten balken en vilt hebben wij geëxperimenteerd, maar ook met het uitrollen van de kruk.¨
Krukje Taboeretka van Kuiken Design van vurenhout en vilt

Mooie nerf en jaarringen in combi met vilt


De Taboeretka wordt met de hand gemaakt uit vurenhout, vanwege de mooie nerf en jaarringen. Het ontwerp wordt zeer fijn opgeschuurd waardoor het lekker glad aanvoelt en de jaarringen goed uit komen. Ter bescherming krijgt de kruk een laklaag mee. Taboeretka betekent kruk: een Russich tintje dus voor dit ontwerp via medeontwerpster Alina Sivatcheva, die geboren is in Minsk.
Bovenaanzicht kruk Taboeretka van Kuiken Design
Taboeretka heeft overigens een hoogte van 42 cm en een diameter van 35 cm, is verkrijgbaar in de frisse kleuren donker roze, bos groen en hemel blauw.
Kruk Taboeretka van Kuiken Design combineert vilt met vurenhoutTaboeretka krukje van Kuiken Design kan ook als bijzettafel of voetenbankjeKrukje Taboeretka van Kuiken Design in Gimmii MagazineGimmii Magazine en Kuiken Design op Design District

Volgende lezen

Speakers van de gebroeders Scheek - gimmii
De koperen fiets - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.