#GimmiiDDD

Fibonacci kussens kleuren je tegemoet

Fibonacci kussens kleuren je tegemoet - gimmii
De Fibonacci kussens van Vij5 (met Jolijn Fiddelaers, IXX) gaf acte de presence op de Gimmii Dutch Design Days. En hoe! Veel bezoekers waren gebiologeerd door de prachtige kleuren en vooral ook de honderden zorgvuldig met de hand geborduurde steekjes die de kussens rijk zijn. Anderen werden weer enthousiast door het verhaal achter de kussens. De Fibonacci kussens zijn namelijk geïnspireerd op de Fibonacci reeks en gecreëerd volgens mooie productiemethoden.

Fibonacci reeks als inspiratie


De beroemde reeks van Fibonacci is 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, etc. Elk volgende getal is de som van de twee voorgaande wat resulteert in een wiskundige verhouding die overal in de natuur terug keert. Een prachtig uitgangspunt voor mooie stoffen. Het textiel van de hele serie Fibonacci Fabrics wordt gemaakt in India, volledig fairtrade van biologisch katoen. De garen van de kussens zijn met de hand geverfd, met de hand geweven en met de hand geborduurd.
Vij5 Fibonacci Vagro Multi en UniTalo zwart kussen op Gimmii Dutch Design Days
Fibonacci kussens on show op Gimmii Dutch Design Days
On show op de Dutch Design Days lagen de Fibonacci Multi met zijn sprekende kleuren en de Fibonacci Vagra met zijn zachte look, afkomstig van de honderden gekleurde borduursteekjes. Tot slot was er het Fibonacci kussen Talo uni zwart, een mooi basis stuk. Ze konden inclusief binnenkussen gekocht worden of voor €10 minder alleen als kussenhoes. Bekijk in de gimmii shop ook de nieuwe Fibonacci kussens van Vij5 die later aan de collectie zijn toegevoegd.
Mocht je de Gimmii Dutch Design Days afgelopen weekend gemist hebben, geniet dan hier van de foto's van de Fibonacci kussens. De laatste foto geeft een indruk van 1 hoek van het hele POP-UP event. Boven de kussens zie je verder bijvoorbeeld de Dashed Lights van Vij5 (met Leon de Lange) en tegen de muur de krukjes, klokken en stoel 2011 van Lotty Lindeman & Wouter Scheublin.
Dit alles en meer is natuurlijk ook online te besnuffelen of bestellen in de Gimmii shop. Houd dit blog in de gaten voor meer terugblikken op de GimmiiDDD. Veel mensen hebben om een herhaling gevraagd dus wie weet!
Fibonacci kussens Multi en Vagro van Vij5 Jolijn Fiddelaers IXX foto GimmiiVij5 Fibonacci kussens multi Gimmii Dutch Design Days foto Nanda Rave GimmiiFibonacci kussens Vagro Vij5 Gimmii Dutch Design Days foto Nanda RaveFibonacci kussens Uni Talo zwart Vij5 Gimmii Dutch Design-Days-foto Nanda Rave GimmiiVij5 Fibonacci kussens foto Gimmii DDDVij5 Fibonacci kussens en Dashed Lights plus Lotty Lindeman en Wouter Scheublin stoel krukje en klok op Gimmii-Dutch-Design-Days
Foto credits: Nanda Rave, Gimmii

Volgende lezen

Karakter kandelaar - gimmii
Ontwerper meet & greet - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.