glas

Ceci n'est pas un lamp

Ceci n'est pas un lamp - gimmii
Voor de Ceci hanglamp heeft Sander Mulder zich laten inspireren door het beroemde olieverfschilderij van de Belgische kunstschilder René Magritte van een pijp met de opschrift ‘Ceci n’est pas une pipe’ (dit is geen pijp). Met dat onderschrift dwing de kunstenaar de kijker na te denken over kunst; zien we echt een pijp of zien we slechts een afbeelding van een pijp?

Oei of gloeilamp?


Datzelfde twee keer moeten kijken naar een product, doet Sander Mulder ook met zijn ogenschijnlijk gebroken gloeilamp. De gloeilamp lijkt kapot aan het plafond te hangen, verlaten en vergeten. Het zou zo een lamp kunnen zijn in een verlaten huis in een spookstad. Maar schijn bedriegt in meerdere opzichten: De lamp kan gewoon aan ondanks dat er geen gloeidraad te zien is en ook heeft de handgeblazen lamp helemaal geen scherpe randen zoals je zou verwachten.
Sander Mulder Hanglamp Ceci

Slimme led


De lamp lijkt kapot, maar kan gewoon aan door slim gebruik van een led lamp in de fitting. Sander maakt het onmogelijke mogelijk op deze manier. Het contrast met een gloeilamp kan bijna niet groter; de gebruikte power led is een milieuvriendelijke en bijna onbreekbare lichtbron. Twee eigenschappen die een standaard gloeilamp juist niet heeft.

Ceci hanglamp in de Gimmii Shop


De Ceci hanglamp is verkrijgbaar in onze Shop als standaardversie diameter van 6 cm én als XL lamp met een diameter van 12 cm. De lamp wordt geleverd met een zwart snoer van 2 meter, maar het is ook mogelijk om de lamp te bestellen met een stoffen snoer of met een andere kleur snoer. Bel of mail ons gerust.
Sander Mulder Ceci hanglamp XLSander Mulder Ceci lamp XL  Ceci Hanglamp Sander MulderCeci hanglamp Sander MulderSander Mulder Ceci hanglamp

Volgende lezen

Well proven chair is gemaakt van uniek houtschuim - gimmii
Vrolijke barkruk - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.