ambachtelijk

Blue pottery schalen van Studio Makkink & Bey

Blue pottery schalen van Studio Makkink & Bey - gimmii
Yes, ze zijn gearriveerd uit India; de Blue Pottery schalen plus de rest van de Blue Pottery collectie van Imperfect Design. Dutch designers Makkink & Bey combineren marmer, houtsnijwerk en handschilderingen. Vorig jaar schreven we over de Cheese Maker, waarin veel overeenkomsten tussen Nederland en India samengevoegd zijn.

Handschildering geïnspireerd op Indiase dans


Hand in hand met deze Cheese Maker gaan de Blue Pottery producten, waarbij we hier inzoomen op de Blue Pottery schalen. De handschildering op het keramiek is geïnspireerd op een Indiase dans waarin de dansers met hun handen verschillende figuren uitbeelden (mudras) die allemaal verschillende symbolische betekenissen hebben in de Indiase (dans)cultuur.
Blue Pottery Bowl Large blue Imperfect Design

Uniek materiaal


De schildering op de Blue Pottery schalen zijn van de halve maan en heeft als een van de betekenissen “schaal” of “bord”. De naam Blue Pottery komt van de heldere blauwe verf die in de handschilderingen wordt gebruikt. Een klein familiebedrijf in Jaipur, India maakt de collectie. Blue Pottery is gemaakt van een uniek materiaal en wel van een mengsel van wit glas, kwarts en gom van de gomboom. Het wordt geglazuurd en op lage temperatuur gestookt.

Geometrische handvaten


Studio Makkink & Bey liet zich inspireren en onderwijzen door de Indiase ambachtslieden en zorgt tegelijkertijd met hun unieke Dutch design vertaling naar deze producten voor wereldwijde erkenning voor deze ambacht. De toevoeging van de geometrische handvaten als tegenhanger van de verder organische vormen is echt van hun hand. De uitingsvormen zijn fantastische woonaccessoires die ook Westerse huishouden zullen verfraaien.

Blue Pottery schalen in de Gimmii shop


Deze Blue Pottery schalen en de rest van de collectie mag natuurlijk niet ontbreken in de Gimmii shop. Echt een serie met een smoel en een verhaal zoals wij dat graag zien. Kies uit de Blue Pottery schaal Medium met 2 handvaten en blauwe handschildering, de Blue Pottery schaal Large met veel handvaten en blauwe handschildering of de BP schaal Large in volledig wit.
Marmer snijplank Cheese Maker Imperfect Design
Cheese Maker Studio Makkink & Bey for Imperfect Design-Blue Pottery
Blue Pottery Bowl Large White handles Imperfect Design
Blue Pottery Bowl M blue Imperfect Design - Gimmii
Blue Pottery Bowl Medium blue Studio Makkink & Bey - Gimmii
Blue Pottery set blue Makkink & Bey for Imperfect Design - Gimmii
 
 
Blue Pottery set blue Imperfect design - Gimmii
Blue Pottery set blue Studio Makkink & Bey India Dutch design - Gimmii
 

Volgende lezen

Wall elements vogelhuisje met extra tak - gimmii
Tijdloze AVL Shaker Chairs - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.