beton

Tonnetje rond

Tonnetje rond - gimmii
Wij zijn fan van de Barrel lamp van het mooie Nederlandse merk New Duivendrecht (met drijvende krachten Victor le Noble en in het verleden ook Frederik Roijé). In Milaan fotografeerden wij hem nog weer eens van alle kanten. Ontwerpsduo Tim Smit and Erik de Nijs van Nieuwe Heren maakte ooit de concept Floodlight lamp. New Duivendrecht pikte dit op en vroeg de heren het verder te ontwikkelen tot de Barrel lamp.

Barrel lamp voor New Duivendrecht


De Barrel lamp van New Duivendrecht door de Nieuwe Heren is geïnspireerd op de zoeklichten uit de eerste wereldoorlog. Het is een een stevige, maar gebruiksvriendelijke lamp die een fijne bron van licht is in iedere ruimte. De lamp is gemaakt van houten planken waardoor hij op een ton lijkt. What’s in a name. Die ‘ton’ staat vervolgens op een prachtige drievoet van beton met een stalen frame.
De Barrel is met zijn hout, staal en beton in afmeting 66 x 32 cm (h x ø) allesbehalve kinderachtig te noemen. Te koop in naturel en zwart in de Gimmii shop. Barrel vloerlamp heeft trouwens ook een klein broertje genaamd Baby Barrel.

Baby Barrel lamp


Deze Baby Barrel vloerlamp of tafellamp  van New Duivendrecht heeft geen poten van beton, maar ligt mooi op zijn ronde bil. Het licht schijnt prachtig door de kieren en verzorgt een mooie lijnen op je tafel of de grond.
Barrel_lamp_baby_barrel_Milaan_foto_GimmiiNew_Duivendrecht_Barrel_Milaan_Foto_Gimmii
Barrel_lamp_New_Duivendrecht
Foto's 1 t/m 4 Gimmii.nl, Nanda Rave

Volgende lezen

Nighty-Night Colours; Auping x RENS. - gimmii
Pirouette hanglamp maakt indruk - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.