architectuur

Architectonische Vase #1 van Atelier GertJan

Architectonische Vase #1 van Atelier GertJan - gimmii
Kennen jullie het Palácio da Alvorada van architect Oscar Niemeyer? Gert-Jan Soepenberg abstraheerde de vormen van dit historische gebouw van architect Oscar Niemeyer, in een betonnen vaas.Vase #1 van Atelier GertJan is de eerste vaas uit een serie op architectuur geïnspireerde designs.

Palácio da Alvorada van Oscar Niemeyer


Het Palácio da Alvorada is het presidentiële paleis van Brazilië. Al in 1957-1958 gebouwd, maar nog steeds actueel. Tussen 2004 en 2006 werden kosten nog moeite bespaard bij een restauratie (18,4 miljoen dollar). Het interieur is luxe, maar Atelier GertJan liet zich inspireren voor Vase #1 door de karakteristieke buitenpilaren van het paleis. Verder onderzoek hij, net als Niemeyer, de grenzen van de esthetische waarden van beton.
Vase #1d inspiration Palacio da Alvorada Exterior photo by Ricardo Stuckert

De zelfgebouwde rotatiemachine van Vase #1


GertJan Soepenberg maakte voor de productie van deze vaas zelf een rotatiegietmachine. Soepenberg wilde de holle vormen van de vaas zo dun mogelijk maken. Hiervoor gebruikt hij een industrieel proces, dat we normaal terugzien in de productie waarbij kunststoffen worden gebruikt. Verder voorziet hij de Vase #1 aan de binnenzijde van acrylhars. Dit zorgt ervoor dat Vaas #1 waterdicht is.

Vase #1 in de Gimmii shop


Vase #1 zie je zo voor je op de salontafel van een strak interieur, maar ook in andere inrichtingsstijlen kan hij een focuspunt zijn. Te koop in de Gimmii shop. Bekijk ook de andere designs van Atelier GertJan. Inmiddels is er ook een Vase #2 geïnspireerd op het Gugenheim museum in NY en zijn te gekke industriële wastafel.
Vase #1 Atelier GertJan Gimmii
Vase #1a Atelier GertJan photo by Jenne Hoekstra
Vase #1 Atelier GertJan photo Alinda Slik
Vase #1 Atelier GertJan bij woonn photo Alinda Slik
Vase #2 background Vase #1 Atelier GertJan architecture
Vase #1 and Vase #2 GertJan Soepenberg architecture

Volgende lezen

Kapstok Coat Stand; minimalistische ode aan getal 1 - gimmii
Een wiegje om van te dromen - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.