Tiny Holiday home van 55m²

Tiny Holiday home van 55m² - gimmii
Aan de Vinkeveense plassen hebben i29 interior architects en Chris Collaris een Tiny Holiday Home gerealiseerd. Met een oppervlakte van slechts 55 vierkante meter gaat het huis overal een directe relatie aan met het omliggende natuurgebied. De slimme indeling zorgt voor een optimaal gebruik van alle ruimtes.
Tiny Holiday Home is gelegen op een langwerpig eilandperceel bij het meer. In de positionering van het volume is de relatie opgezocht met het water en de zon. Door het volume in vier delen te verdelen, ontstaat in elke ruimte een uniek uitzicht en lichtinval.
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 6
Het vakantiehuis is ontworpen voor een gezin van vier personen. Op de beschikbare 55 vierkante meter zijn een woonkamer, een woonkeuken, een patio, drie slaapkamers, een badkamer en twee toiletten ingepast. Daarbij hebben de architecten van binnen naar buiten gewerkt, zodat ze het programma optimaal konden indelen.
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 19

Sculpturale volumes


De vier gebouwdelen verschillen in grootte en positionering van elkaar. Zo ontstaat een bijzondere woning die er van alle kanten anders uitziet. De minimalistische detaillering van de houten gevels versterkt deze sculpturale kwaliteiten. Door de grote ramen en schuifdeuren volledig te openen, ontstaat een sterke relatie tussen interieur en landschap.
Aan de binnenkant geven de afmetingen en plafondhoogtes van de verschillende volumes duidelijk de afzonderlijke gebieden en functies in het huis weer. Lange zichtlijnen zorgen echter voor een sterke visuele verbinding. Door grote schuifdeuren van de patio te openen zijn de volumes van de keuken en woonkamer zelfs fysiek verbonden.
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 1
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 14
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 15

Natuurlijke materialen


Op maat gemaakte meubels en inbouwkasten accentueren de grafische kwaliteit van het interieur. Er is veel gebruik gemaakt van eenvoudige materialen, zoals eikenhouten panelen en een doorlopende gepolijste betonnen vloer. De zwarte panelen verwijzen naar de ruwe grenen gevel, waardoor architectuur en interieur samenkomen.
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 2
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 3
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 4
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 5
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 7
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 8
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 9
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 10
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 11
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 12
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 13
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 14
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 16
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 17
Tiny Home I29 Cris Collaris Architecten 18
Foto’s: Ewout Huibers

Volgende lezen

Besneeuwde architectuurfoto's uit Berlijn - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.