bloemen

Gewichtige vazen

Gewichtige vazen - gimmii
Het leuke aan het schrijven over andermans ontwerpen is dat je probeert de kern te raken waarom iets je aanspreekt. Eén van de mooie bijkomstigheden van het schrijven zelf is dat je al schrijvende een rode draad vindt, die alles wat jij bijzonder vindt, met elkaar verbind.

 Ik had deze inleiding nodig omdat ik mezelf betrapte in herhaling te vallen. De Weight Vase van ontwerper Decha Archjananun is net als vele ontwerpen die ik bijzonder vind, eenvoudig, puur, verrassend enz. Maar wat maakt deze vaas dan zo uniek? In den beginne Het antwoord geeft Decha zelf. Hij stelde zichzelf de vraag; wat zijn de grondbeginselen van een vaas? Elke vaas heeft twee functies; de hals dient om de bloemen recht op te houden, te ondersteunen. Terwijl de voet dient als stabiele basis en als waterreservoir. Door deze twee functies letterlijk los te koppelen ontstaan er prachtige nieuwe mogelijkheden. De twee onderdelen hebben elkaar echt nodig, afzonderlijk zijn ze waardeloos. 
Na het zien deze vaas kijk je anders naar elke andere vaas...ik in ieder geval wel. Decha ontwikkelde de vaas tijdens zijn Master jaar (MAS-Luxury) aan de University 
of Art & Design in Lausanne / Zwitserland. 

Samen met ontwerpster Ploypan Theerachai vormt hij Thinkk-studio. Een duo om in de gaten te houden!

Volgende lezen

Vaas van rozen - gimmii
Eco-kunst / Vissen van drijfhout van Marcel Dijker - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.