award

Een lichtgevende zeepbel

Een lichtgevende zeepbel - gimmii
Als je me vraagt wat mij het meest is bijgebleven van de grote meubelbeurs IMM Cologne (januari 2015), dan zeg ik zonder enige twijfel: de indrukwekkend mooie Iris lampen van Neo/Craft.

Neo/Craft


De Duitse ontwerper Sebastian Scherer studeerde Product Design aan de Hogeschool in zijn geboorteplaats Aken. Nadat hij was afgestudeerd verhuisde Sebastian naar Berlijn, waar hij als interieurontwerper aan de slag ging.
Zijn carrière zat in de lift en Sebastian startte Neo/Craft op: zijn eigen designlabel. Sebastian wil de wereld veroveren met zijn innovatieve ontwerpen. De ontwerpen zijn een mix van traditionele, oude ambachten en de allernieuwste technologieën.
Iris lamp van Neo/Craft

Inspiratie


Sebastian raakt geïnspireerd door de alledaagse dingen. Het idee van deze prachtige lamp Iris is ontstaan op de meubelbeurs in Milaan, toen hij kinderen met zeepbellen zag spelen.

De bol van de Iris


Ook lamp Iris is een mix van oude ambachten en nieuwe technologieën. De bol wordt gemaakt van traditioneel geblazen glas. Het glas wordt vervolgens afgewerkt met een coating die onder laboratoriumomstandigheden ontstaan: een zogenaamde dichroïsche coating. Deze coating filtert het licht en zorgt voor een bijzonder effect (net als bij een echte zeepbel).

Waar is de lichtbron?


Ook daar is goed over nagedacht; de lichtbron in de zeepbel is verstopt in het aanhechtplaatje van de lamp, waardoor de zeepbel ook écht een zeepbel blijft. De Iris is verkrijgbaar in drie kleuren en drie maten: Violet-Blue, Blue-Green, Yellow-Orange / ø 30 cm, ø 40 cm, ø 50 cm.

Awards


Dat deze lamp indruk maakt is een feit! In 2014 won Sebastian met dit prachtige ontwerp de Lexus Design Award en in 2015 ontving hij de tweede award voor deze lamp: The Interior Innovation Award.
Iris pendants Neo Craft Sebastian Scherer
Iris lamp neocraft sebastian Scherer
Iris lamp by Neo/Craft
Iris hanglampen Neo Craft Sebastian Scherer
Iris lampen Neo/Craft Sebastian Scherer
Foto 1: Lisette Koster, Gimmii. Rest van de foto's Neo/Craft (photography Stuart Acker Holt).

Volgende lezen

Een ode aan de Oda - gimmii
Tokyo, Barcelona, New York en Shanghai door de ogen van Zuzunaga - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.