keukenaccessoires

Huishoudelijke taken als strijd, vrouwen als strijders

Portugees duo Cabracega Helemaal leuk vonden wij dit ´huishoudelijke taken als een strijd, vrouwen als strijders´ project. Fantastisch: een karakteristieke oudere dame met haar schoonmaakattributen omgevormd tot zwaarden cq lanzen. Ze kan er gelukkig wel om lachen! Het Portugese duo van Cabracega zijn de ontwerpers achter het verhaal. De schoonmaak revolutie loopt daar nog een beetje achter bij Nederland. Blij dat we hier de huishoudelijke taken wat eerlijker verdeeld hebben tussen man en vrouw! Pfff....

ExperimentaDesign Biennale 2009 De creatieve uitvoering vond plaats voor de Coca-Cola Light Exhibition, tijdens het ExperimentaDesign Biennale 2009. De uitdaging bestond uit het herontdekken van 2e hands producten die verzameld werden gedurende de Coca-Cola Light campagne. Hugo Tornelo and Pedro Alegria van Cabracega laten weten: "wij proberen met onze benadering niet alleen nieuwe objecten/installaties te creëren, maar ze ook in een breder kader te plaatsen en zodoende dus een nieuw verhaal te vertellen".

Creatief duo Duidelijk is dat deze designers enigszins naar kunstenaars neigen, in tegenstelling tot ontwerpers als Dieter Rams en zijn tien  minimalistische design regels. Wij houden wel van een beetje verschillende invalshoeken in de designwereld. En dat dit een bijzonder creatief duo is, zie je wel als je een kijkje neemt bij hun andere projecten. Het maakte ons in ieder geval een aantal keer aan het gniffelen!

Bron: Cabracega

Volgende lezen

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.