appartement

Gimmii thuis bij Vivienne van den Assem

Actrice en presentatrice Vivienne van den Assem (25) won afgelopen jaar Wie is de Mol. In 1998 was ze al in het theater te bewonderen en sinds 2000 ook op televisie in onder andere Zoop en als presentatrice bij Nickelodeon. Sinds dit jaar is ze ook te zien als computertechneut Sonja Zelenko in de misdaadserie Deadline van de Vara.
Tot een jaar geleden woonde Vivienne in een rustige hofje in Den Haag, maar sinds een jaar woont ze middenin het centrum van Utrecht samen met haar vriend, journalist Arne van Terphoven. Overigens ook geen onbekende. Hij deed voor MTV verslag van de Europese festivals; publiceerde over popmuziek in onder andere Revu, Off The Record en Vice Magazine; en is de schrijver van het boek 'Het festivalgevoel'.

Vivienne van den Assem03


Wonen in het centrum van Utrecht!
In een oud pand aan de Oude Gracht huurt het stel een ruim twee kamer appartement op de bovenste verdieping.  Na de rust van haar woning in een pittoreske hofje leek het haar in eerste instantie niets om op zo’n drukke plek te gaan wonen. Maar daar kwam ze al gauw op terug. “Doordat we op de bovenste etage wonen hebben we er eigenlijk geen last van. Je hoort het geroezemoes wel, zeker in de zomermaanden. Maar je kunt je er wel voor afsluiten. Onze slaapkamer is bijvoorbeeld aan de achterkant waar je helemaal geen last hebt van de drukte. Ik vind het dan ook een stuk leuker dan ik had gedacht.” De enige nadelen die ze kan bedenken is dat de auto niet voor de deur kan en ze drie trappen omhoog moet met de boodschappen. “En ik kan niet altijd hard muziek draaien vanwege de onderburen!” Waarna ze hard lacht en onderstaand papiertje laat zien.
Vivienne van den Assem01

een patio


Het net afgewerkte appartement bestaat uit twee kamers. Aan de voorkant bevindt zich een zeer ruime woonkamer. Een ruimte die prachtig is afgewerkt met donkere houten balken en een houten dak die voor een knusse sfeer zorgen. Via de ruime keuken in het midden van het appartement kijk je door de ramen uit op de muur van de slaapkamer over een, hoe moet ik het uitleggen? Een patio? Het is een ‘koker’ die naar beneden doorloopt tot de eerste verdieping en misschien een oppervlakte heeft  van nog geen 6 m2 en is voorzien van een glazen dak. Hoewel het voor Arne en Vivienne niet toegankelijk is is het wel een sfeervolle toevoeging doordat er natuurlijk licht de de keuken binnenkomt. Aan de achterkant van het appartement bevindt zich de slaapkamer met aansluitend de badkamer en een klein dakterras. Niet groot, maar groot genoeg om in de zomermaanden te kunnen barbecueën en in een hangmat van de zon te kunnen genieten.
Vivienne van den Assem04

“Het is eigenlijk een copy-paste van mijn oude huis..."


De inrichting is niet bijzonder, maar wel warm en knus. Het zeil op de grond in het appartement doet alleen een beetje af aan de rest van het appartement. In het begin vond ze dat zelf ook wel lelijk. “Ik had een hele mooie houten vloer in mijn oude huisje. Maar eigenlijk valt het me helemaal niet meer op. Het is eigenlijk wel praktisch zo.”Aan de inrichting is dus niet veel geld gespendeerd. “Het is eigenlijk een copy-paste van mijn oude huis en van spullen van Arne. Door de afwerking maakt dat niet zoveel uit. Zelfs als je alles eruit zou halen, is het nog gezellig!” Één wand in het appartement is bedekt met boekenkasten gevuld met honderden CD’s en talloze boeken. De DVD’s staan op de grond opgestapeld, op verzoek van Arne. “Dat is toch vet?! Zo’n hele muur met DVD’s, de boekenkast met al die CD’s en boeken, dat geeft inspiratie! Ik vind het geweldig om daar de hele dag tussen te zitten,”legt de schrijver van het boek “het Festivalgevoel” uit. De liefde voor muziek is een rode draad in de inrichting. Niet zozeer in de meubels, eerder door de honderden CD’s, stapels DVD’s en vooral grote ingelijste foto’s van artiesten als Bono, John Lennon, Keith Richards en de gebroeders Gallagher van Oasis. Het pronkstuk is de foto van Arne met de heren van Queens of the Stone Age. In het midden van het zitgedeelte staat een oude houten kist die dienst doet als salontafel. Een favoriet van haar, alsmede het prikbord aan de wand bij eettafel. Concert kaartjes, foto´s en een sporadisch briefje van de onderburen sieren het prikbord. “Dat moest van mij. Het verandert ook de hele tijd zodat het een beetje weergeeft wat er nu allemaal gebeurt.”
Vivienne van den Assem02

"liever naar een concert dan een nieuwe bank"


“Wat er nog ontbreek? Zoveel! Mooie verlichting bijvoorbeeld!" vertelt Vivienne. "Maar daar moet je echt tegenaan lopen of gericht naar op zoek gaan. Ook zou ik wel een mooie grote houten eettafel willen hebben waar je met veel mensen aan kunt zitten." Een IKEA lamp in de hoek, het televisiekastje en het bureau vindt ze dan ook het aller lelijkst in de inrichting. “Maar ik heb liever dat er wat gebeurt. Dat het leeft en niet dat alles strak is en je er niet meer aan durft te zitten. Ook is het simpelweg zo dat de prioriteiten elders liggen.  Ik bezoek liever concerten en tafel elke avond lekker na dan dat ik op een houtje moet bijten voor bijvoorbeeld een nieuwe bank.” Ze gaan vooralsnog dan ook eerder naar IKEA dan naar een dure interieur design zaak.

is benieuwd naar...?


Benieuwd is ze naar de plek waar onze volgende BN'er het liefste zit in huis. Wie de volgende BN'er is? Dat houden we nog even geheim...
Fotografie: Jeppe Schilder

Volgende lezen

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.