Decanteren zegt niet iedereen evenveel. Daarom even een korte introductie: Door het overschenken van wijn (decanteren) komt deze in aanraking met zuurstof waardoor de smaak van de wijn zachter wordt. Doordat zuur en bitter van de wijn ‘verdampen’, komen tijdens het decanteren de juiste aroma’s naar voren. Het Deense designmerk MENU introduceert nu een bijzonder handige decanteerkaraf die je veel tijd bespaart.
Decanteren met de Wine Breather
Het luchten van wijn kost normaal gesproken al snel één tot twee uur. Met de Norm Wine Breather is het nu mogelijk om je wijn in drie minuten tot de juiste smaken te brengen. Uit 'onafhankelijk onderzoek' is gebleken dat 95% van de (dagelijkse) wijnen significant beter smaakt na gebruik van de MENU Wine Breather.
Of het hier om de heren van wc-eend gaat die wc-eend adviseren, laten wij graag in het midden. Wij vinden het gewoon een kekke gadget. Vooral het uitschenken ziet er spectaculair uit, bekijk dus vooral het filmpje even.
Werkwijze
Het gebruik van de MENU Wine Breather is bijzonder eenvoudig. Je zet de karaf met behulp van een wijnbeluchter verticaal op de wijnfles. Vervolgens draai je de karaf om. De wijn vloeit nu in de karaf terwijl er zuurstof bij komt, waarna de aroma’s loskomen.
Keuze: fles of karaf
Als je nou een goedkoop flesje van de Aldi hebt gehaald, decanteer je de wijn even in de keuken en zet je deze stijlvolle karaf op tafel. Niemand die nog hoeft te weten dat je een simpele Vin de Pays zit te drinken. Vanaf een euro of 10 wordt het leuk om je gasten te laten zien wat ze drinken. Draai de karaf en fles dan om, zodat de wijn weer vanuit de fles kan worden geserveerd.
De Wine Breather is te koop voor € 55,00 bij o.a. De Bijenkorf
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.