Buitenaardse tafelobjecten

Buitenaardse tafelobjecten - gimmii
Eind 2012 startte de Belgische Fabien Franzen het ontwerpbureau ensomono. Fabien is opgeleid tot sieraden- en productdesigner en al jaren actief op het gebied van grafische vormgeving en softwareontwikkeling. Daarnaast is hij zeer geïnteresseerd in design, fotografie en kunst. Dankzij zijn brede interesses en zijn inzet om álles te willen leren, heeft hij veel ervaring opgedaan én veel ervaren mensen leren kennen. Ambachtslieden uit heel Europa, zoals een houtbewerker uit Italië, een glasblazer uit Nederland, een leerbewerker uit België, een fotograaf uit Nederland en een boekdrukker uit België, werken nu keihard mee om ‘ensomono’ tot een succes te maken.

Ensomono gaat de cirkel rond

Het logo van ensomono bestaat uit een cirkel met daarin hun naam. De cirkel heeft voor de ontwerpers een hele diepe betekenis. Zo symboliseert de cirkel volgens de ontwerpers eenheid, verlichting, kracht en elegantie. Daarbij erkennen zij dat álles op een of andere manier op elkaar is aangesloten/verbonden. Ze koppelen het verleden en het heden, materialen en technieken, ontwerpers en uitvoerders, om uiteindelijk mensen van verschillende achtergronden en plaatsen verbinding te laten maken via eigentijdse vakmanschap. De ‘eenheid’ vinden ze erg belangrijk. Binnen ensomono is elk individu even belangrijk. UF/O buitenaardse tafelobjecten ensomono

Buitenaards

De kegelvorm is eigenlijk een combinatie van twee tegenpolen: de driehoek (scherp en een tikkeltje agressief) en een cirkel (vriendelijkheid en eenheid). Deze mysterieuze vorm deed de ontwerpers denken aan een UFO. Dit gaf hen inspiratie voor hun tafelobjecten genaamd: UF/O (Undefined Function/Object).

Hoezo UF/O?

Waarom ze de collectie niet gewoon UFO hebben genoemd weet ik niet. Maar ik heb het idee dat ze de O (dus een cirkel) weer in beeld wilden brengen. Als het klopt wat ik denk vind ik dat echt een mooie gedachte/een steengoed concept!

Luxe of toch een beetje overdreven?

Via Nederlandse Design en Ambacht event Meesterlijk was ik direct geïnteresseerd in de mysterieuze tafelobjecten. Omdat ze er prachtig uit zien, maar ook omdat de functie mij intrigeerde. De kegelvormige UF/O kun je gebruiken om spulletjes in op te bergen. De platte UF/O trays hebben een leren kern waar je je kostbare bezitten, zoals smartphone, sieraden, horloge bril op kunt leggen. Wat een luxe! ‘Lekker zacht’ en ‘veilig omringd’ door een Walnoten of Zebrano rand. Overdreven of juist indrukwekkend en sierlijk. Ik ga voor het laatste. Glasbewerking UFO tafelobjecten van ensonomoGlasblazer-ensonomoGlas-buitenaardse-tafelobjecten-UFOHoutbewerking-Zebrano-ensonomoHout-UF-O-collectieLeder-UF-O-collectieLeerbewerking-ensonomoLeer detail UF/O collectie

Volgende lezen

Kledinghuis - gimmii
52Shapes: elke week een nieuw 3D printed design - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.