duurzaam

Minimalistische villa in de duinen

Minimalistische villa in de duinen - gimmii
Op park Brederode in Bloemendaal, aan de rand van de Kennemerduinen, kwam deze minimalistische villa tot bloei. Het exterieur van villa V kwam voor rekening van Paul de Ruiter architects. i29 interior architects verzorgden het bijzondere interieur, dat de naam home 09 meekreeg.

Duurzaam & contact met de natuur

Naast een minimalistisch design waren ook duurzaamheid en contact met de prachtige omringende natuur speerpunten. Aan luxe en comfort ontbreekt het overigens ook niet. De begane grond is half in de glooiing van de heuvel gepositioneerd. De eerste verdieping torent boven de deels glazen onderbouw en het glooiende duinlandschap uit.

Veel glas

De oost- en westgevel hebben een vrij gesloten karakter. De geveldelen op de verdieping zijn vervaardigd van verduurzaamd hout dat op kleur is gebracht. Zowel de noord- als de zuidgevel van de verdieping bestaat grotendeels uit glas. Dit element zorgt voor een sterke relatie tussen binnen en buiten. De patio in het midden van de woning, zorgt voor maximaal daglicht in alle vertrekken. Minimalistische duurzame villa home09 van i29 interior architects en Paul de Ruiter architects

Hout van een schip

De Ruiter architects zorgde voor een warmte- en koudeopslag in de bodem en een warmtepomp. Op het groendak zijn zonnecollectoren geplaatst. De toegepaste materialen zijn allemaal natuurlijk. Het hout dat bij de entree en de garage is aangebracht, is bijvoorbeeld afkomstig van een oud schip. Het werd aangetroffen bij een sloopbedrijf in Noord-Brabant en is in zijn geheel opgekocht en verwerkt.

Natuurlijk lef van i29

Om buiten nog meer naar binnen te brengen ontwierp i29 interior architects het hele interieur van natuurlijke materialen. Opvallend zijn de grote vlakken hout door het hele huis, die de verschillende ruimtes met elkaar verbinden. Kasten, muren, schuifdeuren, bedden en zelfs een open haard zijn allemaal van dezelfde grenen panelen vervaardigd. Normaal wordt dit gebruikt als basismateriaal, maar i29 toonde lef en gaf met deze materiaalkeuze super elan aan de woning. Op de vloer is gekozen voor linoleum. Al met al een project om van te smullen. Minimalistische duurzame villa home09 van i29 interior architects en Paul de Ruiter architectsVilla Bloemendaal van i29 interior architects en Paul de Ruiter architectsVilla Bloemendaal van i29 interior architects en Paul de Ruiter architectsVilla V of home09 van i29 interior architects en Paul de Ruiter architects   Hetzelfde hout doorgetrokken in het hele interieur door i29 interior architectsVilla V van Paul de Ruiter architectsVilla V in Bloemendaal van Paul de Ruiter architects

Volgende lezen

Lekker flexibel wandkastje - gimmii
Modulaire boekenkast met vakjes - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.