boom

De boom in!

De boom in! - gimmii

De meeste mensen trekken in de vakantie naar het zuiden, vandaag is zelfs de drukste dag op Schiphol van het jaar! Spanje, Turkije, Griekenland en Italië behoren tot de populairste bestemmingen, maar ook Scandinavische landen als Zweden komen meer en meer in trek.

Treehotel In een poging om vakantiegangers dichterbij de natuur te brengen heeft een groep vooraanstaande Zweedse architecten een loft-hotel concept bedacht in een afgelegen dorpje in het noorden van Zweden. Uniek, aangezien het hier om boomhutten, zogenaamde Tree Houses, gaat die moeten concurreren met luxe hotelkamers, special voor de milieubewuste reiziger. De opening van het Treehotel is vandaag in het plaatsje Harads, zo´n 60 kilometer van de poolcirkel. Momenteel zijn er slechts vier kamers - de cabine, de Blue Cone, het nest en het Mirrorcube - maar in oktober openen ook de UFO en de A Room With a View kamers hun deuren.

Uniek Treehotel mede-oprichter Kent Lindvall, zegt dat het doel is om in vijf jaar 24 Tree Houses aan te kunnen bieden ontworpen door 24 verschillende architecten. Elk Tree House zal beschikken over een elektrische vloerverwarming en het interieur is helemaal afgestemd op het door de architect gekozen thema. Een nachtje in een Tree House kost ongeveer € 475,-  voor twee personen.

Voor meer informatie kijk je op de website van Treehotel.

Het Treehotel in de bossen van ZwedenHet Treehotel in de bossen van ZwedenHet Treehotel in de bossen van ZwedenHet Treehotel in de bossen van ZwedenHet Treehotel in de bossen van Zweden Bron: Born Rich

Volgende lezen

State of Design Festival Melbourne - gimmii
Je Ikea-bank in een nieuw jasje - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.