Bij porselein denk je in eerste instantie aan vazen en servies, maar Hering Berlin is vooral bekend geworden om hun bijzondere porseleinen lampen. In 1992 opende Stefanie Hering haar winkel cq galerie in Prenzlauer Berg, omdat Berlijn de ´place to be´ was, met lekker veel ruimte om te experimenteren.
Biscuitporselein
Hering werkt niet met gewoon porselein, maar met het zogenaamde biscuitporselein. Het is niet geglazuurd, maar heeft een matte zijdeachtige textuur. Ze maken hiermee nog steeds prachtige lampen, maar ook tafelservies en individuele objecten.
Beresterk
Voordeel van dit type porselein is dat het er delicaat en breekbaar uitziet, maar ondertussen beresterk is. Hering levert dus aan de consument, maar ook aan restaurants en cateraars.
Zien en voelen
Als je zelf met je vingers aan Hering Berlin´s porselein wilt zitten, ga dan eten bij bijvoorbeeld Margaux In Mitte (Unter den Linden 78). Of je kunt natuurlijk iets kopen via de Hering Berlin website. Stefanie´s man, architect Götz Esslinger, heeft overigens ook een familiehuis gebouwd aan de Kohlhasenbrück. Een deel van dit pand is toegankelijk voor publiek. En op 28 en 29 oktober is Hering Berlin ook te vinden op de nieuwe Qubique Design Fair op het voormalige Tempelhof vliegveld (Platz der Luftbrücke 5).
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.