Andreas Engesvik

Bunad Blankets van Andreas Engesvik

Bunad Blankets van Andreas Engesvik - gimmii
Met dit mooie zomerse weer heb je misschien niet gelijk behoefte aan een deken. Maar ik kwam deze Bunad Blankets tegen en viel gelijk voor de mooie kleuren en motieven. En laat deze dekens nu speciaal ook voor de zomer ontworpen te zijn, doordat de deken niet te dik is gemaakt. Ideaal voor de koele zomeravond.

Noorse tradities

De Bunad is traditionele Noorse kleding en klederdracht uit de 18e en 19e eeuw. Nog steeds wordt deze kleding in Noorwegen gedragen op speciale evenementen zoals volksdansen, bruiloften en op 17 mei tijdens nationale feestdag. Het is één van de meest zichtbare en bekende Noorse tradities.

Bunad blankets

De Bunad Blankets zijn ontworpen door de Noorse ontwerper Andreas Engesvik. Hij heeft zich laten inspireren door de traditie en raakte overweldigd door de overvloed aan kleuren en strepen. Zijn serie Bunad Blankets zijn gebaseerd op Bunad motieven uit 5 verschillende regio's in Noorwegen: Setesdal, Nordland, Fusa, Bringklut uit West Telemark en de heren Bunad uit Sunnmore.

Mandal Veveri

De Bunad Blankets zijn ontwikkeld in samenwerking met Mandal Veveri; een 100 jaar oud textielbedrijf. Het is de grootste producent van textiel voor Bunads in Noorwegen. De dekens zijn geweven van pure wol en hebben een formaat van 130 cm x 200 cm. Het heeft een juiste balans tussen gewicht en functie (niet te dik) en is daardoor goed te draperen.

Bunad Blankets van Andreas Engesvik

Bunad Blankets van Andreas Engesvik

Bunad Blankets van Andreas Engesvik

Bunad Blankets van Andreas Engesvik

Volgende lezen

Spinnenstoel - gimmii
Geometrische spiegels - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.