Deens design

Gespot: Aanstormend Deens talent!

Gespot: Aanstormend Deens talent! - gimmii
Wij hebben de Design Academy in Eindhoven, die veel bekende ontwerpers heeft voortgebracht en waar we met recht trots op mogen zijn. Maar ook Denemarken heeft zijn design academies, waar veel Deens talent wordt opgeleid. Mijn oog is gevallen op de zeer talentvolle 25 jarige Trine Kjaer, studente aan het Institute for design aan Aarhus School of Architecture. Re:table Met dit ontwerp heeft Trine de 1e prijs gewonnen bij AarhusH 2010. Ze heeft het in samenwerking gemaakt met Mette Risbaek. De opdracht was: ontwerp een café stoel of tafel voor het nieuwe instituut Godsbanen in Aarhus (oud treinstation dat in 2007 omgebouwd is tot een cultureel centrum)

Het ontwerp is geïnspireerd door de oude bielzen van de treinrails en de wens om een tafel te maken van recycled hout. Godsbanen vormt een oud industrieel decor dat een nieuwe functie heeft gekregen. Trine heeft die gedachte meegenomen in haar ontwerp. Stalen elementen vormen het contrast met het oude hout én vormt het nieuwe element en functionele gedeelte van de tafel. De tafel kan gebruikt worden als café tafel én, door het te verhogen, als bartafel.

 Uniformed chair Inbreng voor: Akademisk Arkitekt forening 2010, wederom in samenwerking met Mette Risbaek. De opdracht was om een stoel te ontwerpen voor hoge functionarissen van Denemarken. De stoel zal gebruikt worden bij officiële gelegenheden.

Medal of honour De stoel is geïnspireerd door Deense historie en tradities. Het concept en de vorm zijn afgeleid van het uniform, inclusief de onderscheidingen en medailles, van de koninklijke Deense lijfwachten. De stoel is gemaakt van eikenhout en is opgebouwd uit 3 delen: de voorste 2 poten, de rug en de zitting. Dat aan elkaar gemaakt vormt het geheel. Leap Lounge Inbreng voor FSC Design Award 2010. Het is een loungestoel met tegelijkertijd een dynamische en voorwaartse vorm. Ze heeft geprobeerd een contrast te creëren met ondertussen een wisselwerking tussen 2 soorten hout, essen en eiken. De stoel moet zelf in elkaar gezet worden, voor ruimtebesparend vervoer.

Volgende lezen

Groene cadeau's bij een groene gietvloer van Ode aan de Vloer - gimmii
Perch voor kleinbehuisde fietsfanaten - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.