architectuur

Architectuur met verschillend beton

Architectuur met verschillend beton - gimmii

We nemen je hier mee naar Cancun Mexico, naar het Garcias House ontworpen door Warm Architects. De te bebouwen grond is 273 m2. Een minimalistische woning, met als opvallende factor het gebruik van beton in verschillende variaties.

De grond van de woning grenst met de noord- en westkant aan de buren. Aan de oostkant kijkt je uit op groen, de straat light op het zuiden. Strategie voor de architecten was om de het woonvolume aan de westkant te beperken en de focus te leggen op het uitzicht, het gebruik van schaduw en het groen te integreren met het interieur van het huis.

Garcias House van Warm Architects

Het Garcias House is een tweeverdiepingen woning met een grand entree inclusief plafond op dubbele hoogte. Van hieruit overzie je aan een kant het buitenterrein met het terras en aangrenzend groen. Aan de andere kant het sculpturale beeld boven het trappengat, gecreëerd door de architecten van gerecycled hout van de constructie van de woning.

Garcias-House-Warm_architects

De bewoners waren op zoek naar een open en dynamische interieur-architectuur, waarbij alle ruimtes functioneel en visueel verbonden zijn. Op de gegane grond is een ruimte gecreëerd voor binnen en buitengebruik door de woonkamer te integreren met het zwembad en terras. De 1e verdieping helpt oververhitting door de zon tegengaan en toekomstige bouw van buren uit het zicht te houden. Vanuit de slaapkamers is zicht op de leefgedeelten beneden mogelijk gemaakt.

Beton: gepolijst en rauw

De basis van het gebruikte materiaal is beton. Beton in verschillende varianten: gepolijst en glossy in de vloeren, rauw gepolijst in het interieur, maar ook als 'stucwerk stucco' op de facade. Regionale toevoegingen zijn gedaan met 'sas cab' een soort kalksteen dat al in de Maya tijd gebruikt werd. Deze complementeren de zwarte tegels, de witte bladen en de gradaties in beton. De strategie achter het design, de muren met lage dichtheid en de gekozen materialen zorgde voor een volledig ontwikkeld project van rond de €350 per m2. Nice job!

Warm_architects_Garcias-House_Cancun

Garcias-House-open_living

Garcias-House-zwembad_Warm_architects

Garcias-House-woonkamer_glas

Garcias-House-interieur_architectuur

Garcias-House-keuken

Garcias-House_kunst

Garcias-House-slaapkamer

Garcias-House-slaapkamer_doorkijk

Garcias-House-badkamer

Garcias-House-bad_Warm_architects_mexicio

Badkamer_Garcias-House

Garcias-House-by_night

Mexicaans_Garcias_House_Warm_architects

Volgende lezen

Relatie mens en huis - gimmii
Luxe designhuis voor vogels - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.