lamp

So You Think You Can Dance

So You Think You Can Dance - gimmii
Het maken van de tutu is een oud ambacht dat langzaam verdwijnt, dus is het hoog tijd voor een kleine hommage.....en dat doen we niet alleen om een aantal balletmeisjes in Nederland dolblij te maken met dit pronkstuk! Complex De meeste aandacht gaat bij de tutu vaak uit naar de buitenkant en de versierselen. Bij de lamp Sleeping Beauty  is het echter juist de onderkant die telt. Hoe is de tutu opgebouwd en hoe behoudt deze zijn stijfheid terwijl de dansers voldoende ruimte houden om te dansen? Het is ook juist deze complexe constructie die het vervaardigen van de tutu tot een lastig en arbeidsintensief proces maakt. Tutu lamp Sleeping Beauty is opgebouwd uit 9 grote met de hand gemaakte tutu-lampen, waarbij je tegen de fraaie onderkant van de tutu’s aan kijkt. Acht lampen representeren de dansers en de 9e lamp vertegenwoordigt Aurora, de Sleeping Beauty. Zij is voorzien van een bladdecoratie die is geïnspireerd op de rozenhaag van de Sleeping Beauty.

De tutu is opgebouwd uit meerdere tule-lagen. Deze structuur is uiteraard ook toegepast bij de lampen van de Sleeping Beauty en dat zorgt voor een mooie lichtinval. De onderzijde, die tijdens een balletvoorstelling veelal onzichtbaar blijft, komt bij dit project optimaal tot zijn recht.

Wanneer de lampen branden, is er sprake van een diffuus kleurverloop van maagdelijk wit naar koninklijk paars. Sleeping Beauty heeft een doorsnede van 80 cm, is in een beperkte oplage gemaakt en de prijs is op aanvraag bij Neffa.

Volgende lezen

Zwevende lampen van Jansen & Jansen - gimmii
Kandelaar Dutch Delight van Sander Alblas - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.