Renault (Dutch) Design Award

Renault (Dutch) Design Award - gimmii
Renault heeft een online campagne gelanceerd waarin de designfilosofie van hoofdontwerper Laurens van den Acker centraal staat. Zes jonge, veelbelovende Nederlandse designers strijden de komende weken om de eerste Renault Design Award. Hun vorderingen zijn te volgen op de website www.renaultdesign.nl. De winnaar krijgt een masterclass in het Parijse designcentrum van Renault.
Design for life - Renault - Laurens van den Acker
Over de rol van design zegt Laurens: “Als designer heb je de taak om de wereld een beetje mooier te maken, maar zorg er wel voor dat je een beauty met een brain ontwerpt, zodat jouw ontwerp ook efficiënt en voor een breed publiek bereikbaar is.”
Van den Acker’s nieuwe designstrategie is geïnspireerd op de verschillende fasen van een mensenleven. Alle studiemodellen staan voor zo'n levensfase, bijvoorbeeld de eerste verliefdheid en uiteindelijk wijsheid.
Design for life - Renault - filosofie
De autofabrikant heeft voor de Renault Design Award dus zes designers geselecteerd: Manon Juliette, Jorrit Taekema, Nic Roex, Daan van Tulder, Ruben Kuiken en Nynke Koster. Dit zijn jonge, veelbelovende ontwerpers die zich met hun portfolio en door het winnen van diverse designprijzen in de kijker hebben gespeeld.

Kans op mooie prijzen


Alle ontwerpers krijgen de opdracht om een lifestyleproduct te ontwerpen volgens de designstrategie van Renault. Een deskundige vakjury beoordeelt de ontwerpen van de eerste Renault Design Award, en jij hebt via het designplatform Design for life eveneens invloed op de uitslag. Op deze site kun je bovendien het designverhaal en de zes designers volgen.
Je kunt op verschillende momenten in het ontwerpproces je stem uitbrengen, waarmee je kans maakt op een limited edition-uitgave van het winnende design. De winnaar van de eerste Renault Design Award wordt op 15 november bekend gemaakt.
Design for life - Renault - Ruben Kuiken
Wat moeten we op Gimmii nou met auto's, hoor ik je denken? Hier komt het: drie van de zes ontwerpers, Manon Juliette, Ruben Kuiken en Nic Roex, hadden wij natuurlijk alláng ontdekt en producten van deze talentvolle ontwerpers zijn dan ook te koop in onze shop voor Dutch design. Hebben wij gevoel voor talent of niet!
Manon Juliette, Nic Roex en Ruben Kuiken exposeren trouwens ook tijdens de Dutch Design Week van 19 tot en met 27 oktober 2013 in Eindhoven.

Volgende lezen

DDW: DieZijn in Radio Royaal - gimmii
Splendour Lender van Jelle Mastenbroek - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.