boekenkast

REK boekenkast van Reinier de Jong

REK boekenkast van Reinier de Jong - gimmii
De geboorte van de bijzondere REK boekenkast door Reinier de Jong vond al even geleden plaats. De kast heeft nu een metamorfose ondergaan die meer dan de moeite van het vermelden waard is.
Zo heeft hij een nieuwe afwerking én het gewicht is met de helft afgenomen tot ongeveer 80 kg. Het laatste scheelt aanzienlijk in het transport en vooral ook het in en uit elkaar schuiven van de onderdelen is nu een stuk gemakkelijker.

Artefacten


Volgens Reinier de Jong zijn boekenkasten niet langer functionele informatiedragers, maar identiteitsbepalende artefacten. Kwaliteit is tegenwoordig leidend in plaats van kwantiteit. Niet een grote hoeveelheid boeken maakt dus indruk. Nee, juist een welafgewogen selectie van kwaliteitsboeken. De boekenkast verandert dus van een functioneel meubelstuk tot een identiteitsbepalend designstuk.
REK boekenkast van Reinier de Jong

REK boekenkast schuift in en uit elkaar


REK is ontworpen als kast die je kunt afstemmen op je boekencollectie: hoe minder boeken, hoe smaller de kast. De zigzag-vormige kastdelen schuiven in en uit elkaar, waarmee je de gewenste hoeveelheid ruimte bepaalt. Ook is het mogelijk om met de verschillende openingen de boeken in te delen op hun formaat. De kleine openingen zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld tijdschriften.
REK boekenkast van Reinier de Jong

Mat lichtgrijs met naadloze hoeken


De afmetingen van REK zijn 202 x 228 (maximaal) x 36 cm en nu beschikbaar met de nieuwe afwerking: gerecycled HPL van Abet Laminati. Deze door en door gekleurde plaat geeft een prachtig warm en egaal resultaat. Met name op de hoeken, waar het zich naadloos om de kast heen lijkt te vouwen.
Het materiaal is mat lichtgrijs met een textuur die bij sommigen associaties oproept van grijskarton of zelfs beton. REK is ook leverbaar met een donkergrijze variant van dit materiaal.
Deze zeer bijzonder REK boekenkast is tot onze vreugde nu ook te bestellen in de Gimmii shop.
REK boekenkast van Reinier de JongREK boekenkast van Reinier de JongREK boekenkast van Reinier de JongREK boekenkast van Reinier de JongREK boekenkast van Reinier de Jong

Volgende lezen

Servile van M.OSS design - gimmii
Gimmii design Route DDW 2015 - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.