aanuit

Re-bird vaas van Castor Bours

Re-bird vaas van Castor Bours - gimmii
Re-bird is een vaas die bovenal een klein verhaaltje wil vertellen. Je zou er volgens de ontwerper verschillende verhalenlijnen uit kunnen halen... "Een Darwinistische kijk op wedergeboorte", "De een zijn dood is het ander zijn brood" of een hele mooie
 "Bij een hittegolf, vallen de mussen dood van het dak". Poëzie Het poëtische karakter spreekt me aan in Castors werk. Er gaat toch iets positiefs vanuit. Volgens mij beleef je het bloeien van de bloem meer. 
Daarnaast is het erg mooi gemaakt. Zonder een bloem is het beeld niet compleet. Made in China Castor Bours vervaardigde de Re-bird vaas in Jingdezhen. Een stad ten westen van Shanghai, waar alles draait om keramiek. Overal zijn kleine ateliers waar kunstenaars de meest waanzinnige objecten vervaardigen. Er wordt al sinds de Han dynastie met keramiek gewerkt.

Ook de andere projecten die hij maakte tijdens zijn verblijf daar zijn meer dan de moeite waard. Zo liet hij daar een vaas maken die opgebouwd is uit ruim honderd kleine bloempjes en een serie kopjes met een ‘piercing’ als oortje.

Volgende lezen

Papieren Lampen van Paula Arntzen - gimmii
TiLumi bericht van licht - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.