geluid

Hot stuff!

Hot stuff! - gimmii
Op de Dutch Design Week in Eindhoven introduceert Spectrum Design het modulaire opbergsysteem Stuff. De met stof beklede kast is ontworpen door Studio Parade. De stoffen (overigens allemaal van de Deense textielfabrikant Kvadrat!) zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ze zijn ook nog eens zeer praktisch; het heeft namelijk een goede werking op de akoestiek! Last but not least; de stof voelt natuurlijk ook nog eens heerlijk zacht aan.

Smart cover

Zoals je op de foto’s kunt zien heeft de ‘Stuff’ geen standaard deurtjes. Het zijn stoffen elementjes die je letterlijk naar boven openvouwt. Met magneten worden de gestoffeerde elementjes bij elkaar gehouden. Eigenlijk werkt het precies hetzelfde als de smart cover van je iPad.

Overal over nagedacht

Om te zorgen dat er geen vieze, vettige vingers op de stof komen bij het openen van de kast, hebben ze lederen stukken aan de onderzijde van panelen geplaatst. Zo ontstaan er ineens een soort ‘greepjes’.

Modulair; so make your own stuff

De kast wordt in 10 vaste combinaties op de markt gebracht. Daarnaast is het voor de consument mogelijk om zelf een combinatie samen te stellen.

Plan II

De ‘Stuff’ is nog tot en met zondag 27 oktober te bewonderen in het Klokgebouw in Eindhoven. Wel even goed opletten; Spectrum Design heeft samen met de internationaal bekende merken Extremis, Eikelenboom, Gelderland, Imperfect Design en Ruckstuhl een eigen gedeelte (‘Plan II’) in dit gebouw. De entree is te vinden tegenover de parkeergarage. Het project ‘Plan II’ is begeleid en ontworpen door Studio Parade. Het is zéker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze prachtig ingerichte ruimte. Stuff - Studio Parade voor Spectrum designKastje Stuff - Studio Parade voor Spectrum designOpbergsysteem Stuff - Studio Parade voor Spectrum designStuff - Studio Parade voor Spectrum design -  stoffen KvadratStuff geel groen - Studio Parade voor Spectrum designOpbergsysteem Stuff & ViK - Spectrum designStuff - Spectrum designStuff & ViK -Spectrum designStuff kastje Spectrum designStuff modulair systeem - Spectrum design

Volgende lezen

Splendour Lender van Jelle Mastenbroek - gimmii
Spannend concept van David Derksen - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.