bloemen

Muurbloempjes zijn zo gek nog niet bewijst Fenna Oosterhoff

Muurbloempjes zijn zo gek nog niet bewijst Fenna Oosterhoff - gimmii
De jonge ontwerpster Fenna Oosterhoff studeerde in 2007 af als productontwerper aan Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem: ArtEZ. Vervolgens richtte zij haar eigen ontwerpstudio op in Arnhem en werkte zij in opdracht van bekende bedrijven als Gispen, Dudok en het Nederlandse InScience Film Festival. Keramiek is Fenna haar ding. Heldere vormen, functioneel en tijdloos; dat is wat Fenna haar producten graag wil meegeven. Haar collectie bestaat uit verlichting, woonaccessoires, vazen en bloempotten en serviezen. In deze post ga ik mij richten op de prachtige bloempotten en vazen en van Fenna.

My Fair Lady

Laat ik beginnen met mijn favoriete model uit de collectie; de bloemenvaas My Fair Lady.  Het model is gemaakt van porselein en is bedoeld voor kleine boeketjes óf – zoals op de foto’s – voor mooie, losse, wilde bloemen. De organisch gevormde vaas heeft een opvallende taille dankzij de afwisseling van het wel en niet glazuren van de vaas. De Fair Lady is verkrijgbaar in hele mooie, vriendelijke, warme kleuren: wit, turquoise, groen, oker en roze. l1901myfairlady_fenna-oosterhoff_groen_bloemen

Muurbloempjes

Met deze Babylon bloempot maak jij van jouw vrolijke bos bloemen echte muurbloempjes! Eehnm.. Is dat positief? Jazéker, in dit geval wel! Babylon is een porseleinen, ronde pot met een opvallende en speelse schaduwlijn rondom. Dankzij de ingenieuze, waterdichte constructie van de Babylon kun je de bloempot heel gemakkelijk aan de wand hangen. Aangezien je niets van het ophangsysteem ziet lijken de bloempotten mooi te zweven! Ook de Babylon is verkrijgbaar in het wit, turquoise, groen, oker en roze.

Edged serie

De High / Wide / Low Edged vazen van Fenna zijn gemaakt van geglazuurd porselein. Ook bij deze collectie is er gekozen voor die sterke schaduwlijn, maar bij deze vazen zijn er meerdere toegepast in één vaas. De krachtige lijnen bieden een indrukwekkend contrast aan de ronde vormen van de vaas. De Edged serie is verkrijgbaar in het wit, lichtblauw en turquoise.

Combineren!

De vazen zijn stuk voor stuk een feestje om naar te kijken, maar heb je gezien hoe tóf ze met elkaar te combineren zijn? Over de kleuren is ook goed nagedacht, want werkelijk alle kleuren zijn perfect met elkaar te combineren.

Dutch Design Week 2016

Ben je van plan de Dutch Design Week te bezoeken? Ga dan ook langs Piet Hein Eek (Halvemaanstraat 30, Eindhoven), want hier presenteert deze te gekke ontwerpster haar gloednieuwe collectie! Wie weet volgt er na de DDW dus nog een post over Fenna haar ontwerpen! l1901myfairlady_fenna-oosterhoff_oker_bloemen l1901myfairlady_fenna-oosterhoff_roze_bloemen l1901myfairlady_fenna-oosterhoff_wit_bloemen l1901myfairlady_turkoois_bloemen my-fair-ladies_fenna-oosterhoff_vazen b2101babylon-bloempot_fennaoosterhoff_wit b2102babylon-bloempot_fennaoosterhoff_blauw b2103babylonbloempot_plant_fennaoosterhoff_oker b2104babylon-bloempot_fennaoosterhoff_groen b2105babylon-bloempot_fennaoosterhoff_roze overview_highedgedvases_white v1501-highedgedvase-bloemen v1502-wideedgedvase-wit_bloemen v1503-lowedgedvase_wit01 fenna-oosterhoff portret  

Volgende lezen

Transformer in the house - gimmii
Yvette van Boven en de Dutch Mash stampotstamper - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.