ddw

Mianne de Vries wint Volvo Design Challenge 2014

Mianne de Vries wint Volvo Design Challenge 2014 - gimmii
Mianne de Vries heeft vorige week tijdens de Dutch Design Week de Volvo Design Challenge gewonnen met haar Capture Vase. Mianne zocht naar een manier om een bijzondere ervaring te vangen in een tastbaar object. Spelend met de balans tussen hightech en ambachtelijkheid ontwierp zij een verrassend voorwerp voor in de achterbak: een lichtgevoelige vaas in een ‘black box’ die een ouderwetse pinhole camera en donkere kamer in één is. Onderweg kun je een beeld wat je raakt op de vaas projecteren en ontwikkelen. Zo krijgt je persoonlijke avontuur een speciale plek in de huiskamer.

Onbekend, niet onbemind

Nou is Mianne geen onbekende voor ons. Eerder lieten wij jou al haar Curious Vaas zien die bestaat uit ​​twee tot vier vazen die ​​in elkaar zitten. Speel je op safe dan zul je er nooit achter komen hoe de binnenste vazen eruit zien. Schoonheid ligt bij Mianne niet zomaar aan de oppervlakte. Geen snelle hap dus, je moet écht je best doen.

Camera obscura

Gelukkig helpt de Volvo XC60 je daar een handje bij door je op plekken te brengen die het vastleggen waard zijn. De Capture Vase is dus een lichtgevoelige vaas die je op een bijzondere locatie kan laten belichten. De verpakkingsbox van de vaas is tevens een pinhole camera. De binnenkant van de box is donker. Als de kleine gaatjes geopend worden, wordt de omgeving op de vaas geprojecteerd (camera obscura). Op deze manier wordt de locatie als een foto op je vaas achtergelaten. Om de afbeelding blijvend te maken, moet je de vaas ontwikkelen. De verpakkingsbox is tevens een "donkere kamer". De box heeft een lichtsluis waar geen licht, maar wel vloeistoffen doorheen kunnen. Je kan de box gemakkelijk vullen en leeggieten met ontwikkelvloeistof zonder dat er licht bij de vaas komt. Het resultaat is een magisch en romantisch beeld. Rennen dus naar de Volvo-dealer. Capture Vase Volvo Design Challenge  2014 Mianne de Vries, winnares Volvo Design Challenge  2014 Mianne de Vries, winnares Volvo Design Challenge  2014 Capture Vase Volvo Design Challenge  2014 Capture Vase Volvo Design Challenge  2014 Capture Vase Volvo Design Challenge  2014 Capture Vase Volvo Design Challenge  2014 Mianne de Vries, winnares Volvo Design Challenge  2014 Mianne de Vries, winnares Volvo Design Challenge  2014

Volgende lezen

Veel meer dan een mooi 'speelkleed' - gimmii
Table Tower tafellamp gelanceerd op DDW - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.