bureau

Lekker kleien met Maarten Baas

Lekker kleien met Maarten Baas - gimmii
Vele associaties komen bij mij binnen bij het zien van deze krukjes en ander moois van klei van Maarten Baas: de magische wereld van Harry Potter, of de aardekleuren van de outback van Australië bijvoorbeeld. De eenvoud en de imperfectie (Maarten Baas spreekt zelf liever van organisch) van de Plain Collection hebben iets hartverwarmends.

Zonder lak

Deze Plain Collection is eigenlijk een doorontwikkeling van de eerder uitgebrachte Clay Series. Het mooie aan de Plain Collection is dat de klei zo behandeld is dat het niet meer gelakt hoeft te worden. De vingerafdrukken van de handen die de klei hebben gekneed zijn nog steeds zichtbaar en maken elk product zo uniek.

Dutch Design

De Plain collectie is voor het eerst gepresenteerd tijdens bij de Spazio Rossana Orlandi op de Salone Internationale van Milaan. Een mooie plek om de Clay collectie nu te bekijken is in het Mendini restaurant van het Groninger Museum. Handmade Speciale technieken hebben de klei zijn pigment meegegeven en zijn de drie nieuwe kleuren: zwart, rood en naturel ontstaan. Alle meubelen van deze collectie worden handgemaakt in de workshop van Maarten Baas & Bas den Herder in Den Bosch. Maarten Baas Plain Clay collection - Gimmii   Plain clay stools krukje van Maarten Baas Maarten Baas-plan clay chairs - Gimmii

Volgende lezen

Vrolijke kruidenpotjes - gimmii
Sensuele zeepdispenser 'Gentle Dropper' - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.