kabinet

Kranen/Gille met Zuiderzee Museum naar Milaan

Kranen/Gille met Zuiderzee Museum naar Milaan - gimmii
Kranen/Gille heeft haar laatste creatie ontworpen voor het Zuiderzee Museum in Enkhuizen. Combers Cabinet is de naam en het bestaat uit 9 lampen met daarin delen uit het archief van het museum. Deze 9 designs zijn gepresenteerd in een speciaal ontworpen kast, vandaar de naam 'Jutterskabinet'. Voor het publiek voor het eerst te zien in Milaan van 14-19 april 2015.

Internationale launch van Combers Cabinet

Een internationale launch van deze Combers Cabinet dus, tijdens de Salone del Mobile voor Jos Kranen en Johannes Gille samen met het Zuiderzee Museum. Het museum, dat door Zoovers tot beste museum van Nederland is gekozen, zal zo nog meer verdiende wereldwijde aandacht krijgen. Mocht je niet naar Milaan afreizen, dat kun je vanaf 23 mei 2015 genieten in het Zuiderzee Museum zelf in Enkhuizen. Kranen/Gille ZUIDERZEE MUSEUM_Photo by Fotostudio Lossie

Weckpot lampen met vergulde accessoires

De lampen zijn gemaakt van 3 typen weckpotten uit de jaren 20 in combinatie met vergulde accessoires als een pijp, verstuiver en veldfles. De weckflessen zijn deels gezandstraald net als bij de MECK lampen van Kranen/Gille. De objecten van het Combers Cabinet met vergulde objecten die als reflector dienst doen in de lamp, zijn museale objecten die niet te koop zijn. Op de muur van de presentatie in Milaan zullen blanke silhouetten van de lampen te zien zijn. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen creaties in het fascinerende object te tekenen.

Preserveren

Voor Kranen/Gille was preserveren de basis voor het ontwerp. In 1920 werd alle soorten voedsel in weckpotten bewaard. Een enorm belangrijk element van die tijd. Preserveren is natuurlijk voor een museum ook de core business. Jos en Johannes waren verrukt na hun bezoek aan het depot van het Zuiderzee museum, vooral door kleine object die op het eerste gezicht geen echte achtergrondverhaal hadden.  Via Combers Cabinet zijn ze nu op een voetstuk geplaatst.

Zuiderzee Museum Enkhuizen

Kennen jullie het Zuiderzee museum eigenlijk goed? Zij richten zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzee gebied samen met het heden en de toekomst van het IJsselmeergebied. In het buitenmuseum vind je authentieke gebouwen uit dorpjes rond het Zuiderzee gebied. Je kunt er aanschuiven bij maaltijd uit de jaren 20 of bijvoorbeeld leren touwvlechten. In het binnengedeelte van het museum vind je kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de sluiting van de Zuiderzee. Vergeet de historische schepen ook niet. Dat zij verrassende connecties leggen met cultuurhistorische collecties en hedendaagse kunst en design bewijzen ze nogmaals met deze Combers Cabinet. N.B. Voor meer ontwerpen van Kranen/Gille check de Gimmii shop. Milaan 14-19 april 2015: Combers Cabinet Adres Ventura XV, Via Giovanni Ventura 15, 20134 Milano. Openingstijden dagelijks 10.00 – 20.00. Zondag 19 april tot 18.00 uur. Zuiderzee Museum Combers Cabinet: vanaf 23 april Wierdijk 12 - 22, 1601 LA Enkhuizen Het binnenmuseum is het gehele jaar geopend van 10.00 – 17.00 uur, behalve op 1e kerstdag. Het buitenmuseum is open van zaterdag 28 maart tot en met zondag 25 oktober 2015. Combers Cabinet by Studio KranenGille_photo Erik - Petra Hesmerg ZUIDERZEE MUSEUM Combers Cabinet by Kranen/Gille Photo by Fotostudio Lossie Jos Kranen Johannes Gille Studio Kranen/Gille_photo Erik--Petra Hesmerg Photocredits: Ingeborg Lossie Fotostudio Lossie (foto 1,2,3) en Madelon Dielen (foto 4 en 5).

Volgende lezen

Trumpet tafellamp van M.OSS design - gimmii
Lighten Up lamp naar Milaan - gimmii

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.